Schoolbakkerij MSKA in Roeselare pakt uit met tricolore eclairs voor Rode Duivels

De gebakjes hebben deze week vooral rood, geel en zwart als kleur in het MSKA. (foto SB)© Stefaan Beel
De gebakjes hebben deze week vooral rood, geel en zwart als kleur in het MSKA. (foto SB)© Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Als culinaire ondersteuning voor de Rode Duivels tovert het MSKA hun hypermoderne brood- en banketbakkerijafdeling op vrijdag 11 juni om tot een heus supporterslokaal. Alle zoetigheden die te koop worden aangeboden zijn ook in het tricolore thema van het Belgische elftal.

“Op school doen we er alles aan om onze duivels morgen naar de overwinning te stuwen”, zegt leerkracht Andy Vandenberghe. “De bakkerijopleiding van onze school telt ongeveer negentig leerlingen die verspreid zitten van het tweede tot zevende jaar. Vooral de jongens kijken enorm uit naar dat Europees kampioenschap. Het waren de studenten zelf die vragende partij waren om iets dergelijks te organiseren. Onze winkel werd aangekleed in onze Belgische driekleur maar ook alle lekkernijen kregen een rood-geel-zwarte teint. Die kleuren bestaan vooral uit suiker. Eigenlijk kunnen we op die manier alle mogelijke kleuren creëren. We hebben onlangs zelfs een eetbare blauwzwarte voetbal ontworpen om de titel van Club Brugge in de verf te zetten”, knipoogt Andy, die zijn voetbalpassie moeilijk kan verbergen.

Driekleurig slagroom

De voorbije week waren alle leerlingen van de afdeling bakkerij aan de slag om de zoetigheden te pimpen. “Maandag begonnen we al met de voorbereidingen want daar kruipt natuurlijk heel wat extra werk in. We creëerden overheerlijke tricolore eclairs, voetbalbrood, voetbaltaarten overgoten met aangepaste chocolade, donuts, tompoezen, merengue met driekleurig slagroom en croissants, alles in het teken van de Rode Duivels.” Elke vrijdag verkoopt de afdeling bakkerij sowieso tussen 11.30 en 15.15 uur een groot assortiment koffiekoeken, brood en patisserie in hun winkel KroKAnt. “Sedert corona kunnen mensen via ons online bestelformulier op de Facebookpagina ‘bakkerijschool’ bestellingen doorgeven. Op die manier zitten we wekelijks toch aan zo’n 120 klanten. Ook voor dit speciale initiatief gebeurt dit langs deze weg. De leerlingen ontvangen de mensen vrijdag in truitjes van de Rode Duivels. Zo wordt het niet alleen een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken.” Andy gokt morgen op een klinkende drie nul overwinning voor de Belgen. De brood- en banketbakkerij van het MSKA bevindt zich in de Groenestraat 172 in Roeselare. (Koen Kerkaert)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.