VIVES-studenten ontwerpen wasbare zindelijkheidsdoekjes voor pups

Anthony Gijselinck, Jana Vanhoutte en Lukas Vanthuyne tonen met trots de PeePaw.© GF
Anthony Gijselinck, Jana Vanhoutte en Lukas Vanthuyne tonen met trots de PeePaw.© GF
Redactie KW

Zes studenten van VIVES Kortrijk ontwierpen de PeePaw. Dat zijn wasbare zindelijkheidsdoekjes voor puppy’s. De uitvinding kadert in hun bacheloropleiding agro- en biotechnologie. “We bieden zo een milieuvriendelijke oplossing aan honden- en katteneigenaars met een onzindelijk dier”, schetsen de studenten.

Het vak Student Company schrijft voor dat de studenten een bedrijf moeten oprichten. Anne Vereecken, Jens Restiaens, Anthony Gijselinck, Amber Sintobin, Lukas Vanthuyne en Jana Vanhoutte delen een passie voor de natuur en vonden herbruikbare zindelijkheidsdoekjes uit. “We kennen allemaal het probleem van de gigantische pamperafvalberg bij de mens. Een kindje verbruikt op jaarlijkse basis heel wat pampers. Bij pups bestaan er ook zindelijkheidsdoekjes, de zogenaamde puppy pads.”

Die zijn volgens de studenten niet milieuvriendelijk genoeg. Ze vallen ook te veel op in het interieur. “Wij komen nu met een milieuvriendelijk en ecologisch alternatief voor deze klassieke wegwerp puppy pads. De PeePaw is wasbaar wat zorgt voor een daling van de afvalberg”, zegt Jana Vanhoutte.

Een PeePaw bestaat uit twee delen: een inlegger gemaakt van minky fleece en bamboestof en een hoes van PUL. “De inlegger absorbeert de urine en de hoes zorgt ervoor dat er geen lekken optreken”, vult Amber aan. “Doordat een PeePaw gewassen kan worden, is er minder afval en dat is toch ons doel,” voegt Anne Vereecken eraan toe.

De PeePaw is vanaf nu te koop via Facebook en kost 35 euro per stuk. Inleggers zijn er voor de prijs van 22 euro per stuk. Meer info is te vinden op de Facebookpagina en Instagram van PeePaw of via e-mail: peepaw@outlook.be .

(NVR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.