Tien leerlingen van GO! Athena Oostende brengen uniek bezoek aan Grieks klooster van Meteora

Een delegatie van GO! Athena uit Oostende trok in de eerste week van februari naar het Griekse Larissa. © GF
Jan Degoe
Jan Degoe Chef Regio

Een delegatie van GO! Athena uit Oostende trok in de eerste week van februari naar het Griekse Larissa in het kader van het Erasmus+-project. Ze keerden tevreden terug.

Van 2 tot en met 9 februari trokken tien vierde-, vijfde- en zesdejaarsleerlingen van GO! Athena naar Larissa in Griekenland, de hoofdstad van de regio Thessalië. Dit in het teken van een uitwisselingsproject ASOS (A Symphony of Science) rond muziek en STEM met de school 6th Gymnasio Larisa in Larissa. Verder was er ook een delegatie aanwezig van het Colegiul Nacional Costache Negri uit Roemenië.

Zesdejaars Delphine Bohy, Thibe Deprez, Florian Lievens, Yari Vijitakula, vijfdejaars Maria Shaposhnikova en Mila Waerlop en vierdejaars Shenya Bossier, Linde Vandenheede, Ciara Uzoma en Ella Wets werden begeleid door leerkrachten Joke Borra, Morgane Van Tiggel en Bas Bulteel. Ze genoten van een leerrijke trip met bezoeken aan onder meer de Agios Achillios, waar een Byzantijnse koorzanger de totaal verschillende muzieknotatie demonstreerde met zijn partituren, het Diachronicmuseum, het museum van Tsitsanis (een beroemde Griekse componist en musicus), het conservatorium van Larissa… Kers op de taart was het bezoek aan Meteora. Dit bijzondere klooster is gebouwd op rotsen waardoor het lijkt alsof ze in de lucht zweven. In 1988 kreeg Meteora de status van Unesco Werelderfgoed.

In het verleden had GO! Athena al twee samenwerkingen met de school uit Griekenland. De school was in 2022 nog te gast voor het Sm@rstuffproject in GO! Athena campus Pegasus. Met deze uitwisseling werkt GO! Athena rond hun objectief ‘Accent op talent’, want heel wat geselecteerde leerlingen volgen de optie Edudance en Edumusic. Van 11 tot en met 17 maart verwacht GO! Athena een delegatie van het 6th Gymnasio Larisa en Colegiul Nacional Costache Negri in Oostende om dit project verder uit te werken. (JD/GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier