Team Tasscheschool naar finale Lego League: “Ongelofelijk fier”

Op de Tassche is de legoklas meer dan een speelklas. Er worden ei zo na geen uitvindingen gedaan. Een team gaat nu naar de first Lego Leaguefinale. © JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

In de Tasscheschool aan de Krommestraat maakt het gebruik van legoblokjes deel uit van de leermethodes. Alle leerlingen kunnen er gebruik maken van een speciaal ingericht Lego-klaslokaal. Werken met Lego draagt bij tot een goede opleiding en sommige leerlingen zich echte kraks in het werken met de blokjes. Een ploeg van leerlingen uit de school mag naar de finale van de FIRST Lego League in Antwerpen.

Directeur Gerdi Casier is fier over zijn Lego-project: “In de Krommestraat stellen wij een Lego-lab ter beschikking van de kinderen die hier schoollopen. Ze kunnen hier hun creativiteit en hun technische vaardigheden bijschaven. Dat is bijzonder belangrijk in het leerproces van de jongeren. Het werken met de bekende bouwblokjes is voor onze leerlingen niet alleen een educatieve meerwaarde. Ze krijgen ook interesse om het werken met de blokjes intens en creatief uit te werken in het lab. Het is mooi om vast te stellen hoe ze met de bouwstenen omgaan.”

Het gebruik van Lego in het onderwijs is al in verschillende scholen geïntroduceerd. In zoverre zelfs dat de scholen elkaar vonden om de FIRST Lego League te organiseren. Aan deze wedstrijd namen 45 scholen met evenveel teams deel.

“Het team van onze school was begin februari uitgenodigd om aan de wedstrijd deel te nemen. Er werd gewerkt rond het thema Masterpiece waarbij kunst in de breedste zin van het woord centraal stond. Onze leerlingen deden het goed en er was een derde plaats voor het uitwerken van een Robotproject. Dat hield in dat er een robot werd ontworpen en geprogrammeerd. Er was ook nog een tweede plaats voor het innovatieproject. Ze maakten het gamen voor een groter publiek toegankelijk. De jury was lovend en dankzij deze prestatie stoot onze school door naar de finale van deze league die plaatsvindt in Antwerpen op 23 maart.”

Directeur Gerdi Casier is niet alleen fier op de mooie prestatie van de leerlingen. Hij waardeert ook het werk van de begeleidende leerkrachten Marieke Blockeel en Michiel Leenknecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier