Marleen Dhoore (59) neemt afscheid van het H. Hartschooltje in Brugge: “Dit was mijn tweede thuis”

Marleen Dhoore stond voor de derde kleuterklas. © PDC
Redactie KW

Marleen Dhoore (59) zette definitief een punt achter haar rijkgevulde onderwijsloopbaan in Brugge. Ze nam met pijn in het hart afscheid van het H. Hartschooltje aan de Gentpoortstraat. Ze was er vele jaren voor de ouders en de kleuters de lieve juf van de derde kleuterklas.

Marleen stond om medische redenen al enkele maanden niet meer voor de klas, maar het afscheid valt haar nog altijd heel zwaar. “Het H. Hartschooltje was mijn tweede thuis. Ouders, kleuters en leerkrachten vormen eigenlijk één grote familie. De sfeer is er uniek en ik vond het altijd de ideale plaats voor kleine kinderen om te landen in de onderwijswereld. Heel wat ouders werden door hun kinderen echte vrienden. De schoolfeesten blijven voor altijd unieke herinneringen. Iedereen amuseerde zich en maakte plezier.”

Rust bieden

Na heel wat omzwervingen en tijdelijke opdrachten kwam Marleen eerder toevallig in het schooltje aan de Gentpoort terecht. “In 1990 werd ik door zuster Cécile aangenomen in een periode dat de school nog niet tot het Sint-Andreasinstituut behoorde. Zowel het onderwijs, de kinderen als de werkomstandigheden waren toen helemaal anders. Nu zijn de kleuters overprikkeld en moet je hen als juf in de eerste plaats rust bieden. “Het blijft ook heel belangrijk dat de kinderen graag naar school komen en zich geborgen weten in de klas. Gedurende de veertig jaar dat ik voor de klas stond, was het welbevinden van de kleuters voor mij het sleutelwoord. De digitale wereld heeft ondertussen ook de kleuterklassen ingepalmd, maar ik ben er niet van overtuigd dat dat een goede zaak is. Voor de ontwikkeling van technische basisvaardigheden als tekenen, knutselen en knippen hebben de kinderen immers geen digitaal bord nodig.”

Nu ze officieel met pensioen is, hoopt Marleen wat meer tijd te vinden om in haar moestuin te werken. “Samen met mijn echtgenoot wil ik ook heel graag de wereld voort ontdekken. En uiteraard zijn mijn twee kleinkinderen ook altijd heel welkom.” (PDC)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier