Leerlingen Ensorinstituut zwaaien af onder toeziend oog van Oostendenaar Piv Huvluv

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Om een bijzonder schooljaar op een bijzondere manier af te sluiten, nodigde het schoolbestuur van het Ensorinstituut in Oostende, komiek Piv Huvluv uit.

Op maandag 28 juni zwaaiden heel wat leerlingen uit verschillende richtingen af aan het Ensorinstituut. Hun secundaire schooltijd zit erop. De school organiseerde – de coronamaatregelen in acht genomen – een proclamatie met de fysieke aanwezigheid van de ouders en uiteraard ook de leerlingen zelf.

“We hebben eventjes getwijfeld, maar we voelden dat zowel ouders, leerlingen als leerkrachten nood hadden aan een echte proclamatie”, vertelt directeur Barbara Himpens. “De symboliek van het overgangsritueel is cruciaal. Het is een mijlpaal in het leven van de leerlingen en dat moeten we kunnen delen met de mensen die ze graag zien. We hebben er dan ook alles aan gedaan om de proclamatie op een veilige manier te organiseren.”

Komische noot

Omdat er dit schooljaar al zoveel moest gemist worden zorgden de directie en de leerkrachten voor iets speciaals. “We nodigden de Oostendse comedian Piv Huvluv uit om het officiële gedeelte af te sluiten met een komische noot”, klinkt het verder.

“Als ex-leerkracht kent Piv het onderwijsveld als geen ander. Daarnaast is hij een gepassioneerd muziekliefhebber die met de vinylplatenspeler als vast attribuut altijd een nummer klaar heeft bij eender welk verhaal.” In totaal kregen 170 leerlingen maandagavond hun diploma overhandigd na een intens schooljaar waarbij ze dikwijls op de proef werden gesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier