Ketnet-held Sieg De Doncker bezoekt leerlingen van VBS Sint-Jozef Sint-Pieter in Blankenberge

Een enthousiaste Sieg tussen enkele leerlingen.©FODI
Een enthousiaste Sieg tussen enkele leerlingen.©FODI
Redactie KW

Naar aanleiding van ‘Wereld Obesitas Dag’ daagde Ketnet-held Sieg De Doncker lagere schoolkinderen in Brussel en Vlaanderen uit om meer te gaan bewegen en daarover een leuk filmpje te maken. Er werden meer dan 200 filmpjes ingestuurd. De winnende school Sint-Jozef Sint-Pieter in Blankenberge kreeg bezoek van de enige échte Sieg, die de enthousiaste jeugd liet meedansen en meezingen.

Sieg deed dit samen met MOEV, een Vlaamse organisatie die meer beweging op scholen promoot. De scholen reageerden massaal, want in totaal liepen er inderdaad 200 filmpjes binnen. De school VBS Sint-Jozef Sint-Pieter in Blankenberge kwam als beste uit de bus, dankzij haar originaliteit. De juffen Gwenny en Sanne deden hun uiterste best om een pracht van een filmpje door te sturen.

Dansen

Op donderdag was er hoogbezoek in de school in Blankenberge, want niemand minder dan Ketnet-held Sieg De Doncker en MOEV-mascotte Luuk kwamen langs om de winnende school te feliciteren en om ook de jeugd te laten mee dansen.

Na een korte introductie door Jef over wat MOEV doet, mochten Sieg en mascotte Luuk het podium betreden. Natuurlijk lieten ze de jeugd meerdere keren danspasjes uitvoeren. Sieg – leerkracht lichamelijke opvoeding – vond het superleuk en liet de ruim 380 kinderen van deze school (kleuters tot en met het vierde leerjaar) enthousiast meezingen en meedansen op ‘Handjes draaien in de lucht…’.

Na zijn vertrek was het voor deze leerlingen nog niet gedaan. Dankzij MOEV stonden er maar liefst vier springkastelen, zes speelplaatskoffers en een hopsakeepakket in de school, zodat de klassen in hun eigen bubbel de hele dag mochten spelen en vooral bewegen, want dat blijft het belangrijkste van het hele project: jongeren laten bewegen én jongeren aansporen om ook gezond te eten.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier