https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Campagne in Beernemse scholen voor meer verdraagzaamheid

V.l.n.r.: schepen Patricia Waerniers, gemeenteraadslid Roos Lambrecht en schepen Vicky Reynaert. (foto AVH)
V.l.n.r.: schepen Patricia Waerniers, gemeenteraadslid Roos Lambrecht en schepen Vicky Reynaert. (foto AVH)
Redactie KW

Maandag was het Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Vorig jaar hing het gemeentebestuur de regenboogvlag uit en werd er een regenboogzebrapad ingehuldigd. Dit jaar wil de gemeente een stap verder zetten, met campagnes in scholen en gemeentelijk communicatie.

Naar aanleiding van IDAHOT van dit jaar polste Groen-raadslid Roos Lambrecht bij de gemeente naar het verdere beleid rond dit thema. “We hangen in onze gemeente de regenboogvlag uit en schilderden al een regenboogzebrapad, maar we mogen niet blijven steken in symboolpolitiek. We kunnen zeker nog meer doen. Welke initiatieven zal het bestuur nemen om van Beernem een nog verdraagzamere en inclusievere gemeente te maken, waar iedereen welkom is?”

LTI en Sint-Lutgart

Schepen van Sociale Zaken en Gelijke Kansen Vicky Reynaert (Vooruit) antwoordde: “Als gemeente willen we inderdaad nog hoger schakelen. Zo hebben we ons ingeschreven in de PAARS-campagne: de secundaire scholen, met name het Land- en Tuinbouwinstituut (LTI) in Oedelem en de Middenschool Sint-Lutgart in Beernem, krijgen een campagnepakket waarmee leerkrachten aan de slag kunnen om het thema bespreekbaar te maken. Dit campagnepakket is samengesteld door verschillende LGBT+-verenigingen. Dankzij dit soort campagnes willen we meehelpen aan het doorbreken van de vooroordelen tegenover holebi’s en transgenders.”

Ook via de gemeentelijke communicatie worden de inwoners op de hoogte gebracht van de campagne. “In de mei-editie van het gemeentelijk infomagazine ‘Open Blad’ publiceren we een artikel over ‘Lumi’, de nieuwe naam voor de holebifoon waar iedereen met zijn vragen terechtkan”, besloot schepen Reynaert.

(AVH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.