Poperinge springt bij voor noodopvang in scholen

IBO Hopsakee springt bij voor noodopvang in scholen.©MICHAEL DEPESTELE
IBO Hopsakee springt bij voor noodopvang in scholen.©MICHAEL DEPESTELE
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Komende week is er geen les in het basis- en secundair onderwijs. De Poperingse scholen zetten personeelsleden in voor de noodopvang en krijgen hierbij de hulp van IBO Hopsakee, de stedelijke kinderopvang.

“In Reningelst, Watou, Proven en Roesbrugge bemannen we zoals op normale schooldagen de voor- en naschoolse opvang. In Krombeke springt een begeleidster ’s voormiddags bij op school, in Abele ’s namiddags”, licht schepen Loes Vandromme (CD&V) toe.

Extra personeel

In het stadscentrum zorgt het IBO in de Veurnestraat voor- en naschools voor de kinderen van het Sint-Franciscusinstituut en Sint-Benedictus. “Omdat er in de Veurnestraat onvoldoende plaats is voor 5 of meer bubbels, gebeurt de voor- en naschoolse opvang voor de leerlingen van De Klimrank, De Ster en De Torteltuin uitzonderlijk in de school zelf. Deze verdere decentrale werking vereist de inzet van extra personeel: eens te meer gaat ons IBO Hopsakee ervoor”, aldus de schepen. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten