Online schoolfeest brengt kunst met taart

De kinderen zijn volop bezig met de voorbereidingen van hun schoolfeest.© gf
De kinderen zijn volop bezig met de voorbereidingen van hun schoolfeest.© gf
Redactie KW

Basisschool De Windroos in Zwevegem viert dit jaar zijn schoolfeest online. De kinderen voeren per klas een voorstelling uit en samen moet dit een groot feest worden.

“De ontgoocheling bij de kinderen en de ouders was vorig jaar erg groot”, weet directrice Josephine Wullepit. “Elk jaar is het schoolfeest sowieso een voorstelling om naar uit te kijken en vorig jaar moest het helemaal bijzonder worden. Onze school, GO! Basisschool De Windroos, vierde immers zijn 60ste verjaardag.” Er kwam echter niets van in huis. Corona zorgde ervoor dat het schoolfeest werd geannuleerd en er dus ook geen viering was.

Dit schooljaar geven de schoolkinderen zich echter niet gewonnen. “Een fysiek schoolfeest organiseren, kan nog niet. We organiseren dus gewoon ons eerste online-schoolfeest. Het kreeg meteen de feestelijke titel ‘Kunst met taart’ mee.”

Thema

De kinderen worden ondergedompeld in de wereld van de kunst via het boek Kunst met taart van Thé Tjong-Khing. Mevrouw Hond wil een verjaardagsfeest houden voor Meneer Hond. Ze valt in slaap en droomt weg van een prachtig feest met taart en een heel persoonlijk geschenk, een kunstwerk. Het schilderij van haar man wordt echter gestolen door een dief.

“De dief is op de vlucht met het schilderij en komt zo in alle klassen van onze school. Elke klas werkt een voorstelling uit rond een gekende kunstenaar. Zo komt de dief terecht in de grote kunstwerken uit de geschiedenis van Vincent Van Gogh, Piet Mondriaan, Keith Haring, om er maar enkele te noemen.”

Op 31 mei gaan de kinderen online via de facebookpagina en de website van de school.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.