Nieuwbouw Het Spoor in Tielt is officieel geopend

Stefaan Debouver en Liesbeth Van Daele klinken op een geslaagde nieuwbouw samen met Pieter Devos, Franky Polfiet en Celine D’Huyvetter van scholengemeenschap Poelberg Ommeland in aanwezigheid van Bram Boelens (Architectenbureau Groep III), Pieter Vandenberghe, Pieter-Jan Vanlerberghe en Maxim De Sloovere (Bouwfirma Alheembouw) en burgemeester Luc Vannieuwenhuyze. © foto WME
Wouter Meeus

De Tieltse basisscholen hebben zaterdag de deuren opengezet voor een kennismakingsmoment. Voor basisschool Het Spoor werd dit het moment om de nieuwbouw voor de eerste keer door het grote publiek te laten ontdekken.

Met de nood aan meer ruimte door het verdubbelde leerlingenaantal startte het nieuwbouwproject van Het Spoor meer dan een jaar geleden onder de vleugels van toenmalig directeur Stefaan Debouver, die zijn functie omwille van zijn pensioen ondertussen heeft overgedragen aan Liesbeth Van Daele.

Een hele uitdaging gezien de beperkte beschikbare ruimte, maar Architectenbureau Groep III wist op een creatieve manier ruimte te vinden door de toegangsweg tot de school te overbouwen. Met het innemen van de ruimte boven de oprit werd er plaats gecreëerd voor zeven nieuwe klaslokalen, een secretariaat, een zorgklas en een extra bureauruimte.

Hoewel de leerlingen van de basisschool al sinds de herfstvakantie kunnen genieten van hun nieuwe schoolomgeving werd op vrijdag 27 januari de nieuwbouw pas officieel geopend in aanwezigheid van het volledige schoolteam, het bestuur, het oudercomité, de aannemer en het stadsbestuur.

De interesse in de opendeurdag op zaterdagvoormiddag was enorm groot. Niet alleen ouders en grootouders vonden de weg naar de Stationsstraat, ook oud-leerlingen, ex-collega’s en buren kwamen maar al te graag een kijkje nemen. (WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier