Na Kaster nu ook Het Bollebos gedeeltelijk in quarantaine

Basisschool Het Bollebos in Anzegem opteert voor een discrete aanpak en wil de rust bewaren.© GV
Basisschool Het Bollebos in Anzegem opteert voor een discrete aanpak en wil de rust bewaren.© GV
Redactie KW

Afgelopen dinsdag bleek dat een leerling uit het tweede leerjaar in basisschool Het Bollebos besmet is met het coronavirus. Als gevolg daarvan zitten er nu 69 kinderen en 2 juffen een week thuis in quarantaine.

“Volgens de laatste regelgeving is bepaald dat alle 22 kinderen van die klas een hoogrisicocontact hadden en ook in quarantaine moeten gaan”, vertelt directeur Ilse Delombaerde. “Doordat de betreffende leerling ook gebruikmaakte van de naschoolse opvang, werden alle 46 kleuter- en lagereschoolkinderen die daar ook verbleven, als hoogrisico bestempeld.”

“Alle 69 kinderen worden nu getest”, vervolgt de directeur. “Het is de eerste keer dat onze school te maken krijgt met corona. Laat ons hopen dat er geen andere leerlingen besmet zijn, anders moet er herbekeken worden welke klassen nog meer in afzondering moeten.”

Gerichte aanpak

“De twee leerkrachten van het tweede leerjaar doen een duobaan en hebben heel snel geschakeld naar volledig afstandsonderwijs. Elke andere lagere klas heeft afstandsonderwijs opgestart in combinatie met fysiek onderwijs omdat er uit elke klas bepaalde kinderen in quarantaine zitten. Ook de kleuters kregen thema gelinkte opdrachten. Ik moet zeggen dat dit schitterend verlopen is. Hierbij een pluim aan alle kinderen, leerkrachten en ouders.”

“Normaal gezien kan iedereen volgende week dinsdag terugkeren naar school nadat er dan een negatieve test wordt afgelegd. We zijn tevreden over de kordate en gerichte aanpak van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB)”, aldus Ilse Delombaerde. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier