Moorsleedse Gemeenteschool Klavertje Vier stelt uitbreidingsplannen voor

© Jan Stragier
Redactie KW

De gemeentelijke basisschool in Moorslede, Klavertje Vier, stelde maandagavond 23 februari haar uitbreidingsplannen voor aan de buurtbewoners. “Door het stijgende aantal leerlingen drong een uitbreiding zich op”, vertelt schepen van Onderwijs, Mia Wyffels.

Gemeentelijke basisschool Klavertje Vier krijgt volgend jaar een fikse uitbreiding. Het bestaande gebouw blijft, maar er komt een nieuwbouw vooraan op het schoolterrein, grenzend aan de Roeselaarsestraat. Het nieuwe gebouw zou bestaan uit vier verschillende niveaus. In het onderste deel komt een polyvalente zaal met kleedkamers en twee douches. Door de installatie van die zaal hoeven de leerlingen niet meer naar het sportterrein maar kunnen ze gebruik maken van hun eigen turnzaal. Op het gelijkvloers komt een uitbreiding van de bestaande refter, een nieuw sanitair blok en overdekte speelplaats. Daarnaast komt er ook ruimte voor acht extra klassen.

Die uitbreidingsplannen werden op maandagavond 23 februari voorgesteld aan buurtbewoners. Zo’n twintigtal bewoners woonden de vergadering bij. Zij stelden zich vooral vragen omtrent de doorgang tussen de school en café De Draver. Schepen van Ruimtelijke Ordening Pol Verhelle (Visie) beloofde dat de plannen omtrent de herinrichting van de parking en de doorgang herbekeken zullen worden. De kost voor de uitbreiding wordt geschat op 2,5 miljoen euro, waarvan de Vlaamse Overheid de helft subsidieert. Gemeente Moorslede voorziet ook 60 000 euro voor de aankoop van nieuw schoolmateriaal.

Op de foto herkennen we poserend voor de ontwerpmaquette vlnr. Yovanca Debruycker en Pieterjan Leenknecht van architectenbureau Cas uit Gent, schooldirecteur Lisa Theuninck, de schepenen Mia Wyffels en Ward Gillis, Elyne Dewulf van de stedenbouwkundige dienst, schepen Pol Verhelle en gemeentesecretaris Kristof Vanderstichele.

(AFM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.