Meinert Vanneste nieuwe voorzitter van Wervikse jeugdraad

Meinert Vanneste (22) is de voorzitter van de nieuw verkozen jeugdraad. Meinert zet zich reeds vier jaar in als bestuurslid voor de jeugdraad. Hij is tweedejaars student sociaal-cultureel werk aan de hogeschool Vives in Kortrijk.


Het dagelijkse bestuur van de Wervikse jeugdraad is naast voorzitter Meinert Vanneste samengesteld uit Hanne Pecceu (stadsharmonie), Julie Kinoo, Mathias Bruggeman (hoofdleider Chiro), Robbe Verschuere (Chiro) en Aubin Handsaeme.

De jeugdraad is net als de sport- en culturele raad een adviesgevend orgaan voor en door jongeren en jeugdverenigingen in de gemeente. “Ons doel is om als jeugdraad meer te wegen op het beleid”, stelt de nieuwbakken voorzitter. “Zo willen we inzetten op het uitgaansleven in Wervik, dicht bij huis met de nodige sociale controle. Er moet voldoende en aangepaste fuifruimte beschikbaar zijn in Wervik-Geluwe. De ondersteuning van de jeugdhuizen die zo belangrijk zijn, mag niet uitdoven. Het uitgaan moet ook veiliger kunnen. Zo wordt overlast voor buurtbewoners vermeden en blijft het voor iedereen aangenaam.”

We willen het label van Kindvriendelijke Stad binnenhalen!” Volgens Meinert Vanneste is het de bedoeling dat Wervik het label van “Kindvriendelijke Stad” binnenrijft. “We hopen dat deze legislatuur daarin wél zal slagen”, benadrukt de voorzitter. “Als jeugdraad zullen we zeker onze medewerking verlenen om deze doelstelling te behalen. Tevens willen we als jeugdraad hét adviesorgaan zijn voor jongeren die vaak hun weg tot bij ons niet vinden. Dus willen we onze drempels verlagen.” Meinert Vanneste woont bij zijn ouders in de Oude Beselarestraat. Hij heeft nog een broer. Zijn ouders baten Café Sportman uit. Meinert is leider bij de Chiro Jow. Hij gaat graag uit met vrienden in Wervik en Kortrijk.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.