Marina Degraeve stopt na 41 jaar dienst in Atheneum Jan Fevijn in Brugge

© PDC
© PDC
Redactie KW

Binnenkort trekt Marina Degraeve (60) definitief de deur van haar kantoor in Atheneum Jan Fevijn in Brugge achter zich dicht. De kranige rekenplichtige (boekhouder, red.) was 41 jaar de rots in de branding van de school.

“Deze school is eigenlijk mijn thuis”, opent Marina met een grote glimlach op het gezicht. “Ik zit hier al van in de lagere school. Ik ken elk hoekje van deze site. Als 19-jarige begon ik hier te werken op het secretariaat, maar eigenlijk heb ik mijn hele leven het geld van deze school mogen beheren. Een leuke en toffe baan met heel veel afwisseling. Ik kon met iedereen goed opschieten en heb eigenlijk nooit met iemand miserie gehad. Ook met de leerlingen kon ik het altijd goed vinden.”

“Marina heeft in deze school zowat alles gedaan wat men zich kan inbeelden”, getuigt een collega die haar kantoor binnenwandelt. “Ze heeft hier het gras gemaaid, feesten helpen organiseren, geholpen in de refter, lokalen opgeruimd. Ze stond altijd klaar om bij te springen. Ze is een crème van een collega.”

Verdwaalde kat

De Assebroekse die nu in Veldegem woont, was ook vele jaren verantwoordelijk voor het schoolalarm. “Ik werd vaak uit mijn bed gebeld omdat het alarm op school afging. Zo heb ik ooit twee inbrekers achtervolgd die net wegliepen toen ik aankwam. Ik heb ze jammer genoeg niet kunnen vatten want ze sprongen door een raam waardoor ze me te vlug af waren. Ooit werd ik op één nacht zeventien keer uit mijn bed gebeld omdat een kat op school ronddwaalde. Na veel zoeken, heb ik het arme beest na drie weken teruggevonden in de lessenaar van een leerling.”

Nu is het tijd voor iets anders en dat beseft Marina maar al te goed. “Ik weet dat ik iedereen heel hard zal missen want ik maak graag plezier en ben graag onder de mensen. Straks heb ik wat meer tijd voor mijn dochter en kleinkind en kan ik op mijn gemak wat schilderen en werkjes opknappen thuis.” (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.