Leerlingenraad Zonnebloem Hooglede voor het eerst bijeen

De kersverse leerlingenraad met vooraan gehurkt Jade Vanheerswynghels en Oscar Nevejan. Op de eerste rij Elli Wallyn, Alexander d'Eigens, Sam Debruyne, Stan Blomme, Alixe Vantongel, Marie Verbeke en Nona Bruggeman. Achteraan juf Anne Vanderper, juf Mieke Remmerie, Jerome Deman, Julie Verbeke, directeur Filip Delannoy en Siebe Tyvaert. © (Foto GD)
Redactie KW

In Vrije Basisschool De Zonnebloem in Hooglede is de splinternieuwe leerlingenraad van start gegaan.

Op maandag 16 november kwam de spiksplinternieuwe leerlingenraad van de Zonnebloem voor de eerste keer samen. Uit elk leerjaar zijn twee kinderen vertegenwoordigd, twaalf in totaal dus, om op regelmatige basis, samen met directeur Filip Delannoy en onder leiding van juffen Mieke Remmerie en Anne Vanderper bijeen te zitten.

Bij het begin van het schooljaar mochten alle kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar zich kandidaat stellen. Daarna volgden heuse verkiezingen in stemhokjes en per klas werden de twee kandidaten met de meeste stemmen verkozen. Zo komen we aan 12 kinderen die op zeer regelmatige basis zullen overleggen met de directeur en de twee juffen over de schoolwerking.

Maandag was het dus voor het eerst zover en iedereen was zeer enthousiast om er iets moois van te maken. De Zonnebloem vindt inspraak en inbreng van de kinderen dan ook zeer belangrijk en beschouwt hen als evenwaardige partners in de dialoog. Meteen kreeg ieder raadslid een badge opgespeld. (GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.