Leerlingen WEST onderhouden liften via duaal leren

Robin Vanhessche en Bart Dasseville van TKE met leerlingen Romain Libenge, Lars Steppe en Niels Dorchain, technisch adviseur Carl Vandycke, leerkracht Kenny Coppin en directeur Ludo Viaene.© BVO
Robin Vanhessche en Bart Dasseville van TKE met leerlingen Romain Libenge, Lars Steppe en Niels Dorchain, technisch adviseur Carl Vandycke, leerkracht Kenny Coppin en directeur Ludo Viaene.© BVO
Redactie KW

Een langdurige samenwerking tussen de Oostendse school Petrus & Paulus WEST en de firma TKElevator laat leerlingen toe te helpen bij onderhoud en herstelling van liften.

“De samenwerking krijgt gestalte via het systeem van duaal leren”, stelt directeur Ludo Viaene van de school uit de Stuiverstraat. “We schakelen hiervoor de jongeren uit de richting Elektromechanische technieken Duaal (EMT Duaal) in. Deze jongelui volgen de onderwijsvorm TSO, maar zitten niet voltijds op de schoolbanken. Samen met onder andere werkplekleren is dit één van de manieren om bedrijven en toekomstige werkgevers dichter bij elkaar te brengen. Tijdens het duaal leren groeit doorgaans ook de arbeidsrijpheid van de betrokkene. Door al deze voordelen ben ik een grote voorstander van duaal leren”, bevestigt directeur Ludo Viaene.

Als Area Manager bij TKElevator is Bart Dasseville nauw betrokken bij de samenwerking met Petrus & Paulus WEST. “Via duaal leren kunnen wij de snelle technologische evolutie vroegtijdig aan de man te brengen. Het systeem brengt ook opportuniteiten voor de leerlingen met zich mee. Na dergelijke projecten kunnen deze jongeren eventueel een stap in de onderneming zetten. Potentiële werknemers met een technisch profiel vinden is niet evident. Rekrutering vormt echter niet de belangrijkste doelstelling om met scholen samen te werken. We denken dus niet puur economisch, maar benadrukken ook onze maatschappelijke rol”, aldus nog Bart Dasseville.

Veiligheid is cruciaal

Eén van de betrokken leerlingen is Niels Dorchain uit 6 EMT Duaal. “Samen met Robin Vanhessche van TKE maakte ik sinds begin februari drie dagen per week kennis met de liften van deze bekende firma. Aandacht voor veiligheid is daarbij cruciaal. Een dergelijke job vergt erg specifieke vaardigheden, die je op school niet leert. Duaal leren vormt daarom een ideale manier om kennis te maken met het werkveld. Op die manier kwam ik ook in contact met werking van de relatief nieuwe perronliften in het Oostendse station.

Nu breekt een periode van theorielessen aan. De kans bestaat echter dat ik na mijn schooltijd in Petrus & Paulus bij TKE aan de slag kan. Een mooi vooruitzicht”, aldus nog leerling Niels Dorchain. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier