Leerlingen VHSI verkennen WK-parcours

Schepen Franky Demon mocht het startschot geven. © PDC
Redactie KW

Het WK tijdrijden heeft Brugge de komende dagen helemaal in zijn greep. In het Vrij Handels- en Sportinstituut (VHSI) zullen heel wat leerlingen deze sportieve hoogdagen intens beleven.

Een vijftigtal leerlingen, begeleid door verschillende leerkrachten, fietste vrijdagvoormiddag in drie niveaugroepen (ingedeeld volgens haalbare snelheid van de deelnemers) het WK-parcours van de elite mannen en elite dames.

Voor de start vertelde graadcoördinator Tom De Gersem dat het de bedoeling is om het parcours te verkennen met leerlingen die gebeten zijn door de fietsmicrobe. “We nemen geen enkel risico en iedereen fietst op een tempo dat hij aankan. Het zijn allemaal leerlingen die goed getraind en uitgerust zijn. Dit is een groot wielerfeest voor onze leerlingen. Voor onze school zijn dit sportieve hoogdagen.”

Greenteams

Maandag zullen ook nog meer dan honderd andere leerlingen zowel in Knokke als in Brugge ecologische ondersteuning bieden aan de greenteams van het WK.

Vrijdagvoormiddag gaf schepen Franky Demon het startschot voor de grote groep fietsers die enthousiast het WK-parcours verkenden. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier