Leerlingen Pienter en Wijzer leggen eerste stenen van hun gloednieuwe school op Hippodroomsite in Kuurne

De leerlingen van Pienter en Wijzer konden de eerste stenen leggen van hun gloednieuwe school.
Christophe Lefebvre

Met een truweeltje in de hand en waterpas nabij, konden de leerlingen van Pienter en Wijzer de eerste stenen leggen van hun gloednieuwe school. Indien alles volgens plan verloopt, nemen ze vanaf september 2024 plaats achter fonkelnieuwe banken.

Een terrein van 10.000 vierkante meter en een investering van meer dan 7 miljoen euro, het zijn de indrukwekkende cijfers die schuil gaan achter het project. De ‘steentjesparking’, een braakliggend stuk terrein in de schaduw van de hippodroom, wordt de nieuwe thuisbasis van de gemeentelijke basisschool. 300 leerlingen zullen, bij aflevering, hun oude gebouwen kunnen inruilen voor een ultramoderne infrastructuur, compleet met polyvalente zaal en zelfs een geïntegreerde glijbaan.

“Eind september werd gestart met de grondwerken, nu zijn we klaar voor de opbouw”, klonk het bij burgemeester Francis Benoit. “Vanaf juni 2023 tot midden 2024 wordt de school binnen afgewerkt en indien alles volgens plan verloopt, kunnen de leerlingen het schooljaar 2024 in hun nieuwe gebouwen starten.”

Het project komt met een prijskaartje van 6.945.000 euro BTW exclusief, waarvan het gemeentebestuur van Kuurne 3 miljoen euro zelf op tafel moet leggen. Het overige wordt via subsidies via AGION bekostigd.

Nieuwe naam via wedstrijd

Met een nieuwe school komt ook een nieuwe naam, al ligt die nog niet vast. De zoektocht maakte deel uit van een wedstrijd, die eind vorig jaar door het gemeentebestuur werd georganiseerd. Met meer dan 50 inzendingen zal de jury dan ook de handen vol hebben met het kiezen van de meest passende laureaat.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.