Leerkrachten van kleuterschool De Kleuterark op werkbezoek in Spanje

De delegatie van De Kleuterark tijdens hun werkbezoek in Spanje. © gf
Redactie KW

Samen met scholen uit Letland, Estland, Griekenland, Spanje en Bulgarije gaat De Kleuterark uit Maldegem in een Erasmus+-project op zoek naar nieuwe inzichten en leerinhouden om het buitenspel van kleuters naar een hoger niveau te tillen

De laatste jaren heeft de school al een enorme evolutie doorgemaakt in het buitenspel. Er werd ook reeds een educatief speelbos aangelegd en ingericht op de school.

Door Covid-19 konden de partners elkaar het voorbije jaar niet fysiek ontmoeten. Toch bleven ze actief samenwerken aan hun project. Er werden vele online meetings en conferenties georganiseerd. De kleuterschool uit Maldegem ging hiervoor ook een partnerschap aan met de hogeschool UCLL in Leuven.

Tegenbezoek

Eind november bezochten directeur Griet Devriendt en de leerkrachten Veerle Landuyt, Kelly Verniest en John Matthys een school in het Spaanse Almeria in Andalusië. De leerkrachten kregen er de gelegenheid om enkele lessen bij te wonen. Ze vonden het alvast een boeiende en zeer leerrijke ervaring.

Eind januari – begin februari 2022 zullen enkele Europese onderwijsvrienden een bezoek brengen aan ‘de Kleuterark’. De leerkrachten kijken er alvast naar uit om hun Europese collega’s te mogen ontvangen en hen onder te dompelen in hun onderwijspraktijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.