Hogeschool Vives en Boury Academy bundelen krachten voor opleiding: “Zo versterken we elkaar verder”

Vives en Boury werken vanaf dit academiejaar nauw samen. © Hablar
Philippe Verhaest

De Boury Academy van het Roeselaarse driesterrenrestaurant Boury en hogeschool Vives slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking bij de opleiding Culinary Arts. “Een perfect voorbeeld hoe de private en publieke sector elkaar kunnen versterken”, klinkt het.

De Boury Academy is een privé-initiatief om jonge chefs, obers, sommeliers… van over de hele wereld de kans te bieden om te leren en ervaring op te doen in de keuken of het bedieningsteam van restaurant Boury in Roeselare. Als gastronomisch restaurant met een groot team van getalenteerde medewerkers dient het concept als kenniscentrum voor gemotiveerde mensen.

Kandidaten krijgen een goed inzicht in moderne Europese gastronomie, discipline, mentaliteit en het dagelijkse leven in de horeca. Het programma duurt drie maanden voor niet-Europese kandidaten tot zes maanden voor Europese kandidaten. Succesvolle stagiairs kunnen worden uitgenodigd om na afloop deel uit te maken van het vast personeel.

Managementkennis

Hogeschool Vives biedt dan weer in het Flanders Culinary Arts Centre, in samenwerking met Hotelschool Ter Duinen, via het keuzetraject Culinary Arts van de bachelor hotelmanagement als enige in Vlaanderen de unieke combinatie aan van een hoogstaande gastronomische vorming, gecombineerd met een ruime managementopleiding. Hierbij worden toekomstige topchefs niet enkel culinair, maar ook qua managementkennis volledig klaargestoomd voor een succesvolle carrière.

Door deze nieuwe samenwerking tussen beide instellingen wordt de praktijkervaring in Boury Academy voortaan officieel gecertificeerd door Vives en levert deze praktijkstage tevens een vrijstelling op voor wie verder de opleiding Culinary Arts wil volgen.

Kennis verrijken

Ben Boury, managing partner van Boury Academy, is alvast heel trots: “In onze Boury Academy bieden we al lang via een uitgebreide praktijkstage een mooi vormingsprogramma aan voor pas afgestudeerden of bachelorstudenten Culinary Arts, maar ook voor professionele chefs uit binnen- en buitenland die zich gedurende een drietal maanden verder willen vervolmaken. We mochten in het verleden al talrijke stagiairs verwelkomen van over – letterlijk – heel de wereld. Dankzij de samenwerking met Vives kunnen we dit aanbod straks nog versterken en voor de kandidaten afronden met een officiële certificering door de hogeschool.”

Lode Vanwildemeersch, opleidingshoofd Hotelmanagement – Culinary Arts, knikt: “Voor onze bachelorstudenten Culinary Arts is het uiteraard een topervaring om hun praktijkstage te mogen volbrengen in een dergelijk vermaard driesterrenrestaurant. Door de krachten te bundelen, verrijken we ook elkaars kennis en komen we tot een unieke samenwerking in ons Flanders Culinary Arts Centre in restaurant De Karmeliet in Brugge.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier