Basisschool De Beuk kiest tijdelijk voor afstandsonderwijs

Redactie KW

Vrijdagmiddag 5 februari werd na overleg met de schoolbesturen en het CLB beslist om De Beuk in de Sint-Amandusstraat te sluiten. Het aantal besmettingen van leerlingen is opgelopen tot elf en het aantal leerlingen in quarantaine tot boven de vijftig. Ook twee leerkrachten van het vijfde leerjaar zijn in quarantaine.

“Het advies van de dokters van het CLB was duidelijk. Door de verdere groei van het aantal besmettingen was er eigenlijk geen andere optie dan een ‘afkoelweek’ te voorzien vanaf maandag 8 februari. Na overleg met de schoolbesturen werd beslist dit advies te volgen”, zegt directeur Olivier Vlieghe.

Tijdens deze afkoelperiode wordt online les gegeven en de leerlingen kregen een werkbundel mee. Zij kunnen dagelijks hun leerkracht online contacteren. Er is geen opvang.

‘Extra voorzichtig zijn’

Olivier Vlieghe benadrukt verder dat er ten stelligste wordt afgeraden om deel te nemen aan familiebezoeken en aan hobby- en sportclubactiviteiten. “Wij vragen ook om tijdens de krokusvakantie extra voorzichtig te zijn. Het virus circuleert nu eenmaal sterk in de buurt.”

De andere centrumschool De Berk in de Hoogstraat (kleuters en lagere leerjaren) blijft volgende week voorlopig open. Daar zijn er geen besmettingen, wel enkele preventieve afzonderingen. (MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.