https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

BAMO-kinderen zwaaien juf Lut uit

Een voor een kwamen de 25 klassen van de BAMO-school hun optreden geven. Juf Lut genoot vanop haar troon.© SLW
Een voor een kwamen de 25 klassen van de BAMO-school hun optreden geven. Juf Lut genoot vanop haar troon.© SLW
Stefaan Lernout

De kinderen en collega’s van de BAMO-school in Moorsele zwaaiden juf Lut Martens met bijzonder veel warmte uit. Vrijdag, een weekje eerder dan gepland, verzorgde de school een waar schoolfeest voor Lut die, ontroerd vanop haar troon, een privévoorstelling kreeg.

Op vrijdagmorgen werd juf Lut Martens (59) in alle vroegte met de bakfiets thuis opgehaald. De start van een onvergetelijke dag. Het zou sowieso onvergetelijk worden, want het was de laatste werkdag van haar loopbaan. Een loopbaan die ze startte in 1982 in de eerste kleuterklas in Moorsele en daar 39 jaar later afscheid nam van haar graad klas van tweede en derde kleuters.

“Het afscheid was gepland voor volgende week”, verklapt directeur Connie Claerhout. “Nu de kleuterklassen een week vroeger sluiten, moesten we alle geplande activiteiten starten.”

Milieu op school

En dat was een hele klus, zo blijkt. Na de verwelkoming op school met toeters en vlaggen mocht Lut plaats nemen op een troon in haar geliefde tuin. “Ik was jarenlang MOS-juf”, zegt ze.

“Met Milieu Op School hebben we ons altijd ingezet om meer natuur in de school te krijgen. Door een kippenren te installeren, maar ook door deze prachtige tuin te onderhouden. Vroeger konden we de tuin niet binnen, mochten we enkel over het muurtje genieten van de natuur. Nu is het een prachtig stuk van onze school geworden.”

Feest in BaMo!!!!🥳Vandaag gaat juf Lut op pensioen. En dat laten we niet zomaar gebeuren! ❤ Proficiat juf Lut!…

Geplaatst door BAMO Moorsele op Vrijdag 26 maart 2021

Een voor een kwamen de klassen langs de troon. Alle 25 klassen hadden ze iets voorbereid voor juf Lut. Het werd een schoolfeest in bubbels, een privé-optreden voor het feestvarken. De kleuters van Juf Lien brachten een wervelende dans op het lied van Hakuna Matata , waarna het aan de klas van Lut zelf was.

Meester Nicolas speelde op het gemoed en liet de klas meedansen en zingen op Aline . Waarin de tekst ..et j’ai pleuré-pleuré, pour qu’elle revienne… niets aan het toeval overliet.

Eropuit met de caravan

En nu, “nu zal ik eerst wat moeten bekomen”, lacht Lut. “Genieten van de rust en mijn moestuin, wat meer tijd maken voor de kleinkindjes en nu en dan eropuit trekken met de caravan.”

Aan het eind van haar laatste werkdag krijgt juf Lut nog een fantastisch afscheidscadeau, waar alle klassen hebben aan meegewerkt en dat zonder twijfel een mooi plaatsje zal krijgen in de caravan.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.