Anjo loopt stage bij haar eigen communicatiebureau in Kortrijk

Anjo Wychuyse: "Soms krijg ik de vraag of ik mezelf dan punten mocht geven, maar dat is dus niet het geval." © AN
Annelies Nollet

Stage doen bij je eigen communicatiebureau? Daar hadden ze bij de Hogeschool West-Vlaanderen nog nooit van gehoord. Het kostte Anjo Wychuyse (20) uit Kortrijk dan ook wat overtuigingskracht, maar ze wist haar docenten over de streep te trekken. Deze week kreeg ze te horen dat ze met glans geslaagd is voor haar stage bij haar eigen communicatiebureau Jungle. “Mensen denken vaak dat ik een schoolprojectje run. Ik moet mij dus driedubbel bewijzen.”

Had Anjo het normale traject gevolgd, dan had ze nu een bachelor communicatiewetenschappen op zak. “Maar omdat er best wel wat tijd kruipt in Jungle, besliste ik om mijn vakken op te splitsen”, legt ze uit. “Na de zomer werk ik nog een bachelorproef en enkele vakken af, dan heb ik mijn diploma.”

Team Burgemeester

Niet dat ze dat echt nodig heeft. Communicatiebureau Jungle stond onder andere al in voor opdrachten bij de frituristen van Bossuwé en costumier d’Longueville. Daarnaast verzorgt Anjo op dit moment zowat alle onlinecommunicatie voor de Kortrijkse burgemeester Vincent van Quickenborne (Open VLD).

“Dat gaat vooral over sociale media”, legt de studente uit. “Van LinkedIn tot Facebook.” Daarnaast is ze ook aan de slag in het bestuur van vzw Ajko, bij een straatcomité in de Toekomststraat en stond ze tijdens de meest recente gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Team Burgemeester.

Hangar K

“Ik blijf inderdaad graag bezig”, lacht de jonge onderneemster. “Al is Jungle eigenlijk organisch gegroeid. Enkele jaren terug was ik als jobstudent aan de slag in de horeca. Daar nam ik het beheer van de sociale mediakanalen een beetje op mij. Niet veel later kreeg ik de vraag of ik een vlog kon maken voor voetbalclub KV Kortrijk. Dat zag ik meteen zitten. Ik heb me dus op een week tijd een ondernemingsnummer, een logo en een ondernemingscoach aangeschaft“, lacht ze.

Tijdens haar tweede jaar als student communicatiewetenschappen (ze is dan 19, red.),runt Anjo al een eigen communicatiebureau. “Ik was toen dringend op zoek naar een vergaderruimte. Die vond ik in Hangar K. Dat beviel me, want ik ben er blijven hangen en run mijn zaak nog steeds van daaruit. Het is er niet alleen gezellig werken, de andere bedrijven die er een vaste stek hebben, zorgen voor uitzonderlijke netwerkmogelijkheden.”

Profiel

Anjo wist dat het enthousiasme er niet vanaf zou spatten bij haar omgeving als ze zou suggereren om stage te doen in haar eigen bedrijf. “Voor zover ik weet, was dat ook nog nooit gebeurd in onze opleiding. Daarom ging ik eerst zoals elke normale student op zoek naar een stage bij een groot bedrijf. Maar daar werd ik telkens afgewezen.” (lacht)

“Blijkbaar had ik niet het juiste profiel. Uiteindelijk koos ik dus volop voor mijn eigen bedrijf en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben in die drie maanden tijd heel erg gegroeid.”

Anjo kreeg uiteindelijk twee peters toegewezen van haar hogeschool om haar te begeleiden. Zij stonden ook in voor haar eindbeoordeling. “Soms krijg ik de vraag of ik dan mezelf punten mocht geven, maar dat is dus niet het geval”, lacht Anjo.

Uniek project

Het einde van haar stage betekent zeker niet het einde van haar bedrijf. Integendeel. Ondertussen werkt ze samen met verschillende freelancers en de coronacrisis leverde haar twee nieuwe klanten op.

“Ik wil hier absoluut mee verder gaan. Er is nog zoveel ruimte om mijn bedrijf verder uit te bouwen. Mijn werk is heerlijk uitgebreid en gevarieerd. En om eerlijk te zijn, weet ik niet of ik op dit moment nog voor een baas zou kunnen of willen werken. Ik ben dus vastbesloten om van Jungle een nog groter succesverhaal te maken”, aldus Anjo.

“Op dit moment ben ik bezig met een uniek project. Het gaat over een communicatieconcept dat nog niet bestaat in België of Nederland. Meer kan ik er voorlopig nog niet over zeggen, maar het zal de moeite zijn”, besluit ze mysterieus. (AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.