Onafhankelijken starten pop-up ruilwinkel Triple R in Avelgem

Sandra Platteau en Patricia Descamps, geflankeerd door schepen Annick Verschuere, starten een pop-up ruilwinkel. © Pascal Vanelstlande
Redactie KW

De politieke beweging van onafhankelijken, Groen en SP.A in Avelgem lanceert Triple R. Het is een pop-up ruilwinkel. De drie R-en staan voor Reduce, Re-Use en Recycle.

“Waarom kiezen voor een ruilwinkel? Kinderen groeien snel uit hun kledij en willen vaak mee zijn met de laatste snufjes. Vaak worden dus dingen weggegooid die nog lang niet versleten zijn en dus nog makkelijk een tweede leven kunnen hebben. Op deze manier wil Tandem de afvalberg kleiner maken en mensen makkelijker aan tweedehandskleding helpen. Zo heeft Tandem twee vliegen in één klap kunnen slaan welke belangrijk waren in de verkiezingscampagne, kindarmoede en duurzaamheid van materialen”, klinkt het bij de organisatoren.

De bedoeling van Tandem is om vier keer per jaar een maand open te gaan net voor de seizoenswissel. In die maand zou de winkel geopend zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag.”

Stuk voor stuk

De ruil zal makkelijk zijn: een stuk voor een stuk. “Er werd al veel kledij bezorgd maar we zijn nog op zoek naar veel jongenskleding. Onze doelgroep is 0 tot 18 jaar”, klinkt het.

Leegstaand pand

“Op La Braderie wordt het lokaal gebruikt als uitvalbasis, voor de toekomst zijn we nog op zoek naar een leegstand pand in het Centrum van Avelgem. Via een huurcontract voor een symbolische euro zal de persoon die zijn leegstand pand/huis ter beschikking stelt, zijn leegstandsbelasting kwijt zijn.” (pb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier