Omer de kat na twee maanden weer thuis

Het gezin is blij dat Omer gezond en wel werd teruggevonden. © CL
Christophe Lefebvre

Omer de kat, de geliefde viervoeter van Davy Deryckere (33) en Charlotte Cottenie (27) verdween dag op dag 6 weken geleden. Een lange en intensieve zoektocht leverde niets op tot ze zondagavond een onverwachts telefoontje kregen. Omer werd veilig en wel teruggevonden in Antwerpen.

Bijna 2 maanden geleden stortte de wereld van Davy, Charlotte en de kleine Lukas compleet in. “Toen we na een lange werkdag terug thuis kwamen in de Leuricock, werden we niet opgewacht door Omer. Onze kater stond altijd paraat aan de voordeur om zijn dagelijkse dosis knuffels op te eisen en het was absoluut niet van zijn gewoonte om er niet te zijn.”

Davy en Charlotte roken onraad en begonnen meteen een zoektocht. “Eerst kamden we de volledige buurt uit. Wie weet zat hij ergens vast en raakte hij niet meer los”, gaat Davy verder. “Maar helaas, Omer vonden we niet waarna we een versnelling hoger schakelden.”

Digitale zoektocht

“We maakten ons lid van zowat iedere facebookgroep uit de omgeving, plaatsten foto’s en een beschrijving online en riepen iedereen op om toch maar een seintje te geven van zodra ze Omer zagen. Heel wat mensen namen deel aan de digitale zoektocht, helaas zonder resultaat.”

“Ik bleef echter volhouden en sliep er zelfs slecht door”, pikt Charlotte in. “Wat kon er in hemelsnaam zijn gebeurd met Omer? Na zo’n lange tijd beginnen de meest enge gedachten door je hoofd te spoken. Wat als hij werd aangereden en werd achtergelaten? Wat als we hem nooit meer zouden terug zien? Het zijn verhalen die we vaak bij andere mensen hoorden en nu overkwam het ons.”

Antwerpse politie

Zondagavond kreeg de familie echter een volledig onverwacht telefoontje. “Het was bijna middernacht en we hadden de oproep niet eens gezien”, klinkt het bij Davy. “Maandagmorgen belden we dan terug en kwamen we, tot onze grote verbazing, bij de politie van Antwerpen terecht.”

Omer werd er gezond en wel teruggevonden in een opvangbox voor zwerfkatten in het centrum. Via zijn chip hadden ze onze gegevens gevonden en we aarzelden dan ook geen minuut. We trokken richting Antwerpen en brachten onze viervoeter terug mee naar huis.”

Nog veel vragen

Het verhaal en de zoektocht kenden dus een goed einde, al stellen Charlotte en Davy zich wel enkele vragen bij de situatie. “We weten dat een kat al eens van huis weg kan lopen”, sluiten ze af. “Maar hier kwam hij meer dan 100 kilometer verder bij de politie terecht. Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat Omer op eigen houtje tot ginder is gestapt.”

“Dan is er ook nog het feit dat hij niet echt uitgehongerd was. Ja, hij was wel gewicht kwijt maar nu ook niet echt extreem veel, wat aantoont dat hij wel te eten heeft gekregen. Is hij per ongeluk in een vrachtwagen richting Antwerpen gesprongen of werd hij moedwillig meegenomen? We gaan het antwoord waarschijnlijk nooit kennen. Hier zijn we alvast blij dat ons gezin opnieuw compleet is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten