Olympische Doos reist vanuit Hooglede de provincie rond

Schepen Julie Misplon en Nancy Huyghe met de Olympische doos. (foto JT)
Schepen Julie Misplon en Nancy Huyghe met de Olympische doos. (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De gemeente Hooglede wil de kinderopvang in West-Vlaanderen in de kijker zetten. Ze doen dit door een ‘Olympische Doos’ van gemeente naar gemeente te laten reizen. Het Huis van het Kind wil op die manier de medewerkers in de spotlights zetten vanwege hun inspanningen tijdens de coronacrisis.

De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) organiseerde begin mei een digitale ‘Ronde van Vlaanderen’ waarbij kennis en ervaring werden uitgewisseld. “Vanuit Hooglede willen we daar een positief vervolg aan geven”, aldus schepen voor Kinderopvang Julie Misplon (Allen 8830).

“De doos die van gemeente naar gemeente zal reizen omvat een olympische vlam, medailles en een #uitblinkeropdracht. De kinderopvang verdient het om eens in de kijker geplaatst te worden. Tijdens de voorbije coronaperiode is de kinderopvang steeds aan het werk gebleven en hebben heel wat lokale besturen extra inspanningen gedaan om samen met de scholen noodopvang te organiseren. In de media kwam het onderwijs meerdere malen aan bod terwijl het rond het aspect buitenschoolse kinderopvang vaak stil bleef.”

Noodopvang

“Hoogstens werd vermeld dat de opvang open bleef. Er gebeurde echter veel meer dan alleen open blijven. In verschillende gemeenten werd noodopvang voorzien. Er waren tevens de verlengde herfstvakantie en de verlengde paasvakantie, het werken in bubbels dat telkens in aantal veranderde, … Er moest voortdurend snel geschakeld worden. In de buitenschoolse opvang werken de meeste kinderbegeleiders deeltijds waardoor volle dagen opvang voorzien bij de verlengde vakantie veel extra werktijd met zich meebracht.”

De Olympische Doos reist vanuit Hooglede naar Kortemark, om vervolgens nog een 30-tal gemeenten aan te doen. Vanuit Lichtervelde belandt de doos daarna netjes terug in Hooglede. “We doen dit omdat het in deze coronaperiode belangrijk is om positief te blijven en dat het voor ouders belangrijk is dat verantwoordelijken van de kinderopvang en de kinderbegeleiders met volle goesting kunnen uitkijken naar de zomervakantie. Daarom willen wij vanuit Hooglede alle West-Vlaamse gemeenten, verantwoordelijken en kinderbegeleiders een hart onder de riem steken, zeker met het oog op de komende kinderopvangzomer”, besluit Misplon. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.