OCMW Kortrijk activeert 4 op 5 mensen met leefloon

Redactie KW

In Kortrijk steeg het aantal leefloners dat in een traject naar werk stapte in 2015 met 23,4 procent, tot het cijfer van 81,23 procent. Daarmee behoort Kortrijk tot de nationale koplopers.

In 2015 stapte 81,23 procent van de mensen in leefloon in Kortrijk in een traject naar werk. De stijging van bijna 24 procent ten opzichte van de 57,80 procent van 2012 is een historisch record. Opmerkelijk is ook dat in tegenstelling tot de nationale en Vlaamse trend het aantal mensen in leefloon in Kortrijk daalt.

“Het OCMW streeft naar een zo hoog mogelijke graad van activering van leeflooncliënten”, zegt OCMW-voorzitter Philippe De Coene. “We doen dat met de nadruk op duurzame tewerkstelling op de reguliere markt. Na onderzoek van de vaardigheden en coaching kunnen we hen een plek geven op de arbeidsmarkt.”

Samenwerken met privésector

Het OCMW van Kortrijk doet ook een oproep naar de privésector voor het opzetten van samenwerkingen. Zo ook bij onder meer Ibis Hotel en Kennedy Hotel in Kortrijk. Binta Ly uit Guinea en Bektesh Hajdari uit Macedonië zijn momenteel aan de slag in het Kennedy Hotel.

“Met het traject naar werk ben ik aan mijn eerste dag begonnen als poetsvrouw. Het traject geeft me hoop op vast werk”, aldus Binta. Bektesh van zijn kant studeerde voor verpleger. “Ik ben twee en een half jaar in België, maar mijn diploma is hier niet geldig. Na vele interims van soms maar een dag in de maand, werk ik via het traject nu als elektricien“, zegt hij.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van nu vrijdag 15 april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.