Nood aan samen studeren is groot bij Kortrijkse studenten: “We voorzien 47 extra plaatsen”

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Stad Kortrijk voorziet op dit moment een dikke 120 plaatsen voor studenten die op een veilige manier samen willen studeren. Omdat die in een geen tijd allemaal bezet waren, breidt de stad uit. Sinds vandaag (maandag) kunnen er nog eens bijna 50 blokkers in de grote fuifzaal van Depart terecht.

Sinds vorige week kunnen studenten opnieuw terecht op verschillende locaties in de stad om samen te studeren. Op sommige plaatsen kunnen ze zelfs in het weekend en op feestdagen aan de slag.

“Iedere locatie is goed geventileerd en voorzien van het nodige beschermingsmateriaal zoals ontsmettingsgel. De studenten houden zich goed aan de maatregelen, zoals het aanhouden van het mondmasker tijdens het studeren”, klinkt het bij de stad.

Ook Depart wordt nu toegevoegd aan het aanbod. Hierdoor is er plaats voor 47 extra studenten die centraal in Kortrijk hun examens kunnen voorbereiden. Ook hier geldt de regel dat reserveren verplicht is. Een overzicht van alle bloklocaties en hoe te reserveren vind je op de website van Kortrijk Studentenstad.

“Zoals we verwacht hadden reageerden de studenten heel positief op onze bloklocaties. De plaatsen waren in een mum van tijd bezet. Ik ben tevreden dat we nu ook Depart kunnen openstellen als bloklocatie en zo 47 extra studeerplaatsen voorzien”, aldus schepen van Onderwijs Kelly Detavernier.

“We zijn aan het onderzoeken of we ook na de examens deze en of andere locaties kunnen behouden voor studenten die digitaal les willen volgen. Veel studenten hebben thuis immers niet de ideale situatie of kunnen zich beter concentreren als ze omgeven zijn door andere studenten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier