Nieuwste Monopoly-editie krijgt een Plopsa-jasje

Links Steve Van den Kerkhof (CEO Plopsa) en rechts Cedric Libbrecht (Groep 24). © (Foto MVQ)
Redactie KW

De Plopsa Group blijft voor verrassingen en vernieuwing zorgen… Het gloednieuwe Plopsa Hotel draait op volle toeren, de pas gelanceerde rollercoaster The Ride to Happiness is een voltreffer, en vandaag stelden CEO Steve Van den Kerkhof en Cedric Libbrecht van Groep 24, de Belgische rechtenhouder voor Monopoly, het resultaat voor van een mooi samenwerkingsproject: het unieke Monopoly Plopsaspel.

“Plopsa is het eerste themapark dat een eigen Monopoly-editie krijgt, maar we blijven wel trouw aan het originele spelconcept”, zegt Cedric Libbrecht. “Alleen koop je nu geen gronden, straten of nutsbedrijven, maar typische Plopsa-attracties. Bedoeling is dat spelers hun ideale Plopsa-park samenstellen en daarvoor hun favoriete achtbaan, molen, glijbaan of waterattractie kopen. Ze kunnen het Plopsa Hotel bouwen, de SuperSplash kopen… Ook de Kans- en Algemeen Fondskaarten werden aangepast: je betaalt een onderhoudsbeurt voor je park, je stapt in de ruigste sloep van de SuperSplash of je gaat eten in het Meneer Spaghetti-restaurant… Deze Monopoly versie bundelt de allerleukste elementen uit alle Plopsa-parken. Net zoals in de échte Plopsa-parken staat totaalbeleving en fun centraal in het Plopsa-Monopolyspel.”

CEO Steve Van den Kerkhof: “Als Plopsa Group willen we ons altijd linken aan sterke merken… zoals Monopoly! Dit doet me trouwens denken aan mijn kindertijd: toen al bouwde ik attractieparken aan mijn pc, en samen met mijn broer bedachten we een soort voorlopersversie van deze Monopoly-editie, met Kans- en Algemene Fondskaarten! In deze Plopsa-Monopoly vind je ook onze nieuwste projecten terug: Plopsa Station Antwerpen, Plopsa Warschau en Praag… Op het spelbord zijn 22 van onze attracties voorzien; 21 zijn er al ingevuld. De 22ste laten we kiezen door onze fans! Nog tot en met 15 augustus kan iedereen stemmen op zijn favoriete attractie via www.MONOPOLYPLOPSA.be. Er werd een voorselectie van attracties gemaakt uit Belgische parken; de attractie met de meeste stemmen krijgt met zekerheid een plaatsje op het spelbord. Mijn favoriet is The Ride to Happiness, maar ik ben net zo goed tevreden als het Heidi The Ride, de Nachtwacht Flyer, de Draak, de Disco Slide of de K3-Rollerskater in De Panne wordt of de Vlindermolen of Halvar in Plopsa Coo. Ik sta achter dit gezamenlijke initiatief en ben ervan overtuigd dat er een tweede editie zal komen!”

Wie zeker wil zijn van een exemplaar kan het spel vooruitbestellen via www.MONOPOLYPLOPSA.be. Begin juni 2022 wordt de Plopsa-Monopoly uitgegeven in een beperkte oplage die zal beschikbaar zijn in de winkelrekken en ook in de Plopsa-parken. Prijs: 50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier