Nieuwe speelbos en speelterrein Marionetten officieel geopend

Speelbos Marionetten werd officieel geopend. © EDC
Redactie KW

Vandaag werd het nieuwe speelbos en speelterrein Marionetten voor het eerst uitgetest. Bert Herrewyn, schepen van Leefmilieu en Jeugd, kwam het nieuwe terrein officieel openen.

Met het nieuwe speelbos aan de Don Boscolaan wil Kortrijk enkele ambities van hun ‘Plan Nieuw Kortrijk’ realiseren. “Het speelruimteplan stelt dat op 500 meter van elke gezinswijk speelruimte aanwezig moet zijn’, klinkt het bij de schepen. “Zo’n speelruimte kan van alles zijn. Formele speelpleinen met klassieke speeltoestellen zoals schommels, glijbanen en wipkip, maar ook sport- en skateterreinen, of zoals hier, avontuurlijke ravotplaatsen. Deze locatie van 15 hectare omvat een beek met 2 uitdagende brugjes, een poel met een pad erdoorheen en stapstenen erdoor, de heuvel met beklimbare elementen, een uitdagende glijbaan, een schuilhut, een ontmoetingsplaats met zitarena en vuurkorf, en nog veel meer, goed voor in totaal zo’n 100 000 euro.”

Groter groenproject

Voor de aanleg werd ten rade gegaan bij de naburige chiro Don Bosco, speelpleinwerking Kinderland, dagcentrum Don Bosco, basisschool Kinderland en Don Bosco College. “Het is een leuk initiatief voor de omgeving”, klinkt het bij speelpleinwerking Kinderland. “Het sneukelpad, het bos, de avontuurlijke speeltuigen zijn allemaal plaatsen waar wij met de kinderen kunnen spelen. Vroeger speelden we met de kleinere kinderen in het bos en met de oudere gingen we naar de Libel, maar nu kunnen we ook hier terecht. We hopen wel dat iedereen de nieuwe tuigen zal respecteren.”

“Deze speelzone maakt deel uit van een groter groenproject dat 60 hectare omvat tussen de Don Boscolaan en het Kennedybos”, klink het nog. “In 2016 wordt een verhard pad aangelegd tot aan de Libel, dat nadien nog wordt doorgetrokken tot aan hoeve Te Coucx. Er komt ook een nieuwe toegang naar de Libel door de aanleg van een trapconstructie aan de grasweide. In 2017 wordt ook het gebied tussen de Libel en AZ Groeninghe recreatief ingericht. In totaal gaan we 950.000 euro spenderen aan de hele realisatie.”

(EDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.