Nieuwe sociale huurwoningen in Ruddervoorde

Ann Gyssels, Sebastian Vande Ginste, Jan de Keyser, Rebecca D’Hollander, Aron Biebaut, Dirk Defauw en Sven Mistler.
Ann Gyssels, Sebastian Vande Ginste, Jan de Keyser, Rebecca D’Hollander, Aron Biebaut, Dirk Defauw en Sven Mistler.
Redactie KW

Op dinsdag 29 juni werden de 15 nieuwe sociale huurwoningen in de Biezenstraat in gebruik genomen. Dit zijn de eerste sociale woningen op de Baliebrugge. Ook in de toekomst blijft de gemeente inspanningen leveren om het aanbod van sociale woningen op het grondgebied te verhogen.

Rebecca D’Hollander kreeg haar sleutel in aanwezigheid van o.a. voorzitter van Vivendo Dirk Defauw en burgemeester Jan de Keyser. In totaal zijn negen woningen met twee slaapkamers in gebruik genomen, alsook zes woningen met drie slaapkamers, opgebouwd in drie clusters van telkens vijf woningen. De vier woningen op het gelijkvloers hebben telkens een private tuin, inpandige garage en een tuinberging. De woning op de eerste verdieping is uitgerust met een terras vooraan en achteraan. De woningen staan haaks op de nieuw aangelegde Biezenstraat, waardoor er een soort binnen plein werd gecreëerd.

Nieuwe doelstellingen

In de Biezenstraat zelf zijn er een aantal parkeerplaatsen voorzien in waterdoorlatende verharding en die tevens geïntegreerd zijn in het groen.”Om de vooropgestelde EPB-waarde te halen was het niet voldoende om te isoleren en dubbel glas te plaatsen”, vertelt voorzitter Vivendo Dirk De fauw nog. “ We hebben ook gekozen voor zonneboilers gecombineerd met een condenserende gaswandketel .”

Met dit project heeft Oostkamp een nieuwe stap gezet in zijn doelstelling om binnen afzienbare tijd het Vlaams gemiddelde van 6% gezinnen in sociale woningen te halen. “ Daarom willen we ook in de toekomst blijven inspanningen leveren om het aanbod van sociale woningen op ons grondgebied te verhogen ”, aldus burgemeester Jan de Keyser. “Momenteel zijn er 425 sociale huurwoningen in Oostkamp met totaal 761 bewoners. Er zijn voor Oostkamp nog nieuwe projecten gepland met 50 woningen in de Kunstschilderlaan, 22 woningen in de Fabiolalaan en 34 woningen aan het Oeverhof in Waardamme. De woningen hier in het Biezenhof zijn ondertussen al allemaal verhuurd. Een deel is zelfs al bewoond.” (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier