Nieuwe looppiste aan het Olympiadeplein in Marke

Luc Taveirne (voorzitter ABM), Romain Ossieur (trainer ABM) en schepen Arne Vandendriessche.© Kurt De Schuytener
Luc Taveirne (voorzitter ABM), Romain Ossieur (trainer ABM) en schepen Arne Vandendriessche.© Kurt De Schuytener
Redactie KW

Begin april werden de werken aan de nieuwe looppiste van SC Olympiadeplein afgerond. Zodra de toplaag van de piste volledig is uitgedroogd, is de piste opnieuw beschikbaar voor de atleten van Atletiekbeweging Marke en de recreatieve Markse loper.

In mei van vorig jaar beloofde het Kortrijkse stadsbestuur om te bekijken hoe de atletiekpiste grondig gerenoveerd kon worden zodat de jaarlijkse onderhoudswerken niet meer nodig zouden zijn. De kwaliteit van de toplaag van de oude piste had steeds meer te lijden onder het slechte weer tijdens de winter en bij aanhoudende regen was de piste niet meer veilig te belopen. Een volledig nieuwe piste drong zich dus op.

Renovatie

De renovatie van de piste omvatte drie fases: eerst werd de oude piste volledig opengebroken en verwijderd, waarna in tweede instantie een waterdoorlatende fundering werd gerealiseerd. De laatste fase ten slotte was het aanbrengen van de toplaag van de piste, afgewerkt met een waterdoorlatende, natuurlijke halfverharding. “Een tijdje geleden kaartte ik de problemen nog aan bij de schepen. De voltallige club kijkt er nu naar uit om de nieuwe piste in gebruik te nemen. De trainingen zullen vlotter en veiliger verlopen. We zijn heel tevreden dat de stad woord heeft gehouden en dat de renovatie op korte tijd werd gerealiseerd met oog voor de lange termijn”, zegt Romain Ossieur, trainer bij AB Marke.

“Zowel voor ons als voor AB Marke komt kwaliteit op de eerste plaats”, zegt Arne Vandendriessche, schepen van Sport. “De club kan heel binnenkort gebruik maken van de nieuwe piste aan het Olympiadeplein. Dit is een structurele oplossing waarmee zij jaren weg kunnen én die ook tijdens de herfst en winter goed beloopbaar is.

Uitdroging piste

Het einde van de werken was oorspronkelijk voorzien tegen midden november maar de aannemer raadde aan om dit uit te stellen tot het voorjaar. Vanwege de slechte (lees: natte) weersomstandigheden kon de kwaliteit bij oplevering in het najaar niet voldoende gegarandeerd worden. Vooral voor de aanleg van de toplaag diende de aannemer droog weer te hebben, zodat deze een goede binding krijgt. Normaal zal de piste in de loop van volgende week worden vrijgegeven.

(JS)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.