Nieuwe loopomloop in Kasteelbossen in en rond Brugge voorgesteld

Er was heel wat volk aanwezig bij de voorstelling van de nieuwe loopomloop.©Davy Coghe Davy Coghe
Er was heel wat volk aanwezig bij de voorstelling van de nieuwe loopomloop.©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Zondagmorgen stelde de provincie West-Vlaanderen in Kasteel Tillegem –samen met de gemeenten Jabbeke en Zedelgem, de stad Brugge en Sport Vlaanderen– een nieuwe loopomloop met verschillende lussen in de Kasteelbossen voor.

De nieuwe loopomloop in Brugge en het ommeland omvat lussen van 4, 7 en 12 kilometer. Ze zijn duidelijk bewegwijzerd en kunnen ook gecombineerd worden. De langste lus verbindt zowel de domeinen Tillegembos, Beisbroek als Tudor.

Vanuit de omliggende deelgemeenten zijn er aanlooproutes voorzien waardoor bewoners van Sint-Michiels, Sint-Andries, Loppem, Snellegem en Varsenare ook vanuit hun directe omgeving kunnen aansluiten.

Ook aan de ‘Lac van Loppem’ is er nu een startplaats voorzien. Bij het uitstippelen van de nieuwe loopomloop werd er rekening mee gehouden dat het parcours steeds over een zachte, loopvriendelijke ondergrond gaat.

De diverse parcours maken handig gebruik van de verkeersveilige verbinding onder de brug van de Torhoutse Steenweg, naast de E40. Met de term ‘Kasteelbossen’ wordt verwezen naar een bossencomplex in het noorden van West-Vlaanderen dat de domeinen Tillegem, Beisbroek, Tudor, Foreest, Zevenkerken, Vloethemveld, Magdalenagoed en Kasteel van Loppem omvat.

De provincie West-Vlaanderen, de stad Brugge, de gemeenten Zedelgem en Jabbeke, de Vlaamse Landmaatschappij, Westtoer, het Agentschap Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Houtland en de Bosgroep Houtland werken samen om het gebied als een aantrekkelijk geheel op de kaart te zetten.

De nieuwe looproute werd deze morgen alvast enthousiast ingelopen door de leden van loopclub De Beisbroeklopers, die ook een peter en meter aanduidden voor de promotie en het goed beheer ervan. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier