Nieuwe frietketels moeten wachtrijen aan De Blauwe frituur doen slinken

Kris Vanhaerents bakt het niet te bruin, en al zeker niet met zijn nieuwe frietketel. (foto GF)
Kris Vanhaerents bakt het niet te bruin, en al zeker niet met zijn nieuwe frietketel. (foto GF)
Redactie KW

De beste frieten eet je in De Blauwe Frituur. Dat was de onfortuinlijke verdienste voor Kris Vanhaerents en zijn team in 2017. Ellenlange wachtrijen sierden het etablissement en zijn eveneens typerend voor de frituur nabij De Blauwe Poort. Met twintig dienstjaren achter de friteuse maakte de zaakvoerder gisteren groot nieuws bekend. “De oude gietijzeren ketels werden vervangen door gloednieuw materiaal. Gedaan met de wachtrijen” klinkt het.

“Ik ben al twintig jaar friturist in hart en nieren. Al die jaren heb ik gewerkt met hetzelfde kwaliteitsvolle materiaal. De oude friteuse die bij iedereen gekend is gaat al even lang mee en dus werd het tijd voor vernieuwing” weet Kris Vanhaerents ons te vertellen. Die vernieuwing gaat ook gepaard met verjonging want de bedoeling is dat zijn dochter Ulrike met tijd de zaak zal overnemen.

Van vader op dochter

“Enkele jaren geleden is mijn dochter komen meehelpen in de zaak en het is de bedoeling dat ze die later zal overnemen. De verandering hebben we dus ook wel overwogen. Op Facebook hebben we de spanning er natuurlijk ingehouden. Velen dachten met de mysterieuze aankondiging dat ik ging stoppen” glimlacht Vanhaerents ons toe terwijl hij duidelijk van nee knikt. Als streefdoel heeft De Blauwe Frituur met de nieuwe friteusen vooropgesteld dat de wachtrijen ingekort worden en de frieten nog beter.

“We hopen dat we de mensen nog sneller kunnen bedienen met ons nieuw materiaal en dat de frietjes nog lekkerder zullen zijn”. Met twintig jaar ervaring in de schuif mag dat voor Kris Vanhaerents en zijn team geen probleem vormen. (Tom Vanderghinste)

Wie het team wil spotten achter zijn nieuwe ‘marchandise’ kan vanaf vandaag terecht in De Blauwe Frituur, Doorniksesteenweg 22.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.