Nieuwe directeur voor Torhouts rusthuis komt uit Knokke-Heist

Françoise De Vreeze uit Knokke-Heist wordt, wellicht vanaf half april, de nieuwe directeur van het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus.©JS
Françoise De Vreeze uit Knokke-Heist wordt, wellicht vanaf half april, de nieuwe directeur van het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus.©JS
Johan Sabbe

Eindelijk, liefst anderhalf jaar na het pensioen van de vorige directeur en dus geen dag te vroeg, krijgt het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus een nieuwe directeur Zorg. Françoise De Vreeze (47) uit Knokke-Heist kwam als beste uit de selectieprocedure en neemt de functie op. Sinds de zomer van 2019 slaagde het stadsbestuur er maar niet in om het prangende directieprobleem op te lossen.

Bijgevolg diende directeur Facility Willem Vermaut als tijdelijke eindverantwoordelijke het rusthuis de voorbije 18 maanden door de coronacrisis te loodsen, een loodzware taak en voor niemand ideaal.

Nu hoofdverpleegkundige in AZ Sint-Jan Brugge

Op 1 augustus 2019 ging Lieven Creteur uit Waregem na bijna 28 jaar met pensioen als directeur van het Torhoutse woonzorgcentrum. Hij was 62, wou minder stress en vooral ook meer tijd voor zijn twee kleinkinderen. Het afscheid van Lieven was een groot verlies voor het rusthuis, maar niemand kon toen denken dat het anderhalf jaar zou duren vooraleer het stadsbestuur eindelijk voor opvolging zou kunnen zorgen. En nog veel minder dat er in die periode tot overmaat van ramp een Covid-19-pandemie zou uitbreken.

De nieuwe directeur Françoise De Vreeze, goed bekend in Knokke-Heist, heeft een masterdiploma verpleegkunde en is momenteel aan het werk als hoofdverpleegkundige op de afdeling cardiologie en hartchirurgie van het AZ Sint-Jan in Brugge. De exacte datum voor haar indiensttreding in Torhout ligt nog niet vast, maar wellicht wordt het half april.

Grote uitdagingen op het vlak van ouderenzorg

Er hoeft geen tekeningetje bij dat de voorbije periode bijzonder zwaar is geweest voor het woonzorgcentrum, zowel voor de bewoners als de medewerkers. Willem Vermaut heeft als waarnemende directeur hard zijn best gedaan om de coronaproblemen het hoofd te bieden, maar gemakkelijk was dat zeker niet. Nu de vaccinaties bezig zijn, schijnt er gelukkig weer licht aan de horizon. Naast de dagelijkse zorg en dienstverlening in het woonzorgcentrum, staat de stad sowieso voor grote uitdagingen op het vlak van ouderenzorg. Daarin zal Françoise De Vreeze als nieuwe directeur een belangrijke rol kunnen spelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier