https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuw bestuur voor bloeiende organisatie BNI Rodenbach: “Netwerken terwijl concurrent slaapt”

We herkennen van links naar rechts het afscheidnemende én nieuwe bestuur van BNI Rodenbach. Lien Baert (Local Magazine), Alexandre Ameye (Pralineur Van Coillie) en Steven Vandecandelaere (Interieurburo Vandecandelaere) worden vervangen door lidmaatschapcoördinator Ine Huysentruyt (Atelier Connecter), voorzitter Christophe Vercruysse (Verlingua) en penningmeester en secretaris Louise Criel (Meet Het). (foto WIT fotografie) © Glenn Vanderbeke
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

BNI Rodenbach, de Roeselaarse afdeling van de populaire netwerkorganisatie, heeft een nieuw bestuur. Met Christophe Vercruysse (35) van Verlingua als nieuwe voorzitter willen ze de positieve trend van de afgelopen jaren voortzetten. “Onze aanbevelingen waren het afgelopen jaar goed voor maar liefst 8 miljoen euro.”

BNI is opgericht in 1985 en groeide uit tot de grootste zakelijke netwerkorganisatie wereldwijd. Ook in onze contreien zijn er verschillende zogenaamde chapters, waar lokale ondernemers aanbevelingen en ervaringen uitwisselen. BNI Rodenbach geldt al jarenlang als een van de grootste en succesvolste afdelingen in het hele land. Meer nog: nu zijn ze zelfs bekroond als ‘Titanium Chapter’. Slechts 12 van de 30.000 afdelingen in heel Europa dragen deze titel. Het wordt dus een uitdaging voor het nieuwe bestuur om deze uitstekende gang van zaken in stand te houden.

“Bij BNI zijn alle functies altijd voor één jaar, zo voorkomen we dat er sprake is van vriendjespolitiek en krijgt iedereen de kans om zich te engageren”, verklaart de nieuwe voorzitter Christophe Vercruysse (35), zaakvoerder van vertaalbureau Verlingua. “Samen met Ine Huysentruyt en Louise Criel vorm ik nu een heel jong team, maar we hebben wel al wat ervaring binnen BNI. We zien het dus absoluut zitten!”

De functies bij BNI zijn telkens voor één jaar, zo kan iedereen zich engageren

Extra leden welkom

“Sowieso hebben we een erg mooie en succesvolle afdeling, zo waren de onderlinge aanbevelingen vorig jaar goed voor een omzet van 8 miljoen euro. Als je dat deelt door 75 ondernemers blijft het toch een erg mooi bedrag. De regio Roeselare is dan ook enorm ondernemend, er zijn veel nieuwe zaken en dat zie je ook terug bij ons. Hoe groter het BNI-netwerk, hoe groter de impact natuurlijk. Het is logisch dat je meer aanbevelingen krijgt van 75 ondernemers dan als het er maar 15 zouden zijn.”

De vroege vogels van BNI Rodenbach komen elke donderdagochtend bijeen, van 7 tot 8.30 uur. De leden krijgen beurtelings de kans om hun onderneming uitgebreider toe te lichten. Marketingbureau Hummingbirds en de fotografen van WIT zorgen voor de bijhorende zichtbaarheid op de online kanalen. Van onderlinge concurrentie is overigens geen sprake, want per vakgebied wordt maar één lid toegelaten in een BNI-afdeling. “We zijn daarnaast ook selectief wat betreft de kwaliteit”, verzekert Christophe Vercruysse. “Toch zijn er ook nu nog nieuwe leden welkom, in sectoren die nog ontbreken. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de uitbater van een zaak in dameskledij of een zelfstandig verpleegster. En sowieso is elke ondernemer tweemaal per jaar welkom om gratis op bezoek te komen. Daarvoor moet je alleen contact opnemen met een BNI-lid en die persoon kan jou dan aanmelden. Het is vroeg opstaan, maar loont de moeite. Netwerken terwijl je concurrent nog slaapt, zeggen wij geregeld lachend.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.