Niels Destadsbader over ‘Boven de wolken’: “Mijn derde album in drie jaar tijd, niet evident”

Niels Destadsbader met zijn nieuw album 'Boven de wolken' in zijn handen. © FODI
Redactie KW

Niels Destadsbader uit Deerlijk stond voor ruim 2.000 mensen in Wijnegem Shopping Center om zijn nieuw album ‘Boven de wolken’ voor te stellen, zijn derde cd die hij samenstelde met zijn goede muzikale vriend Miguel Wiels. Dit publiek kreeg de eer om sommige liedjes als eerste te horen, want het album ligt pas op vrijdag 18 oktober in de winkel.

Hoe gelukkig is Niels met zijn derde cd Boven de wolken? “Heel content, omdat het mijn derde plaat is. Ik besef dat als artiest een derde cd in drie jaar tijd maken iets is dat niet meer voor de hand ligt, dat is niet evident. Het is ook weer een fysiek album geworden dat je nog kan vastnemen, met een boekje met foto’s en alle info erbij. Ik ben trots op dit derde album. Ik ben eveneens heel blij dat de mensen weer blij zijn, dat ze enthousiast zijn, dat ze massaal blijven afkomen. Daarvoor doe ik het, hé. Ik was toch weer één jaartje zoet met de samenstelling van dit album. Toen mijn vorige cd voor de zomer van 2018 uitkwam, begonnen we al met de voorbereidingen voor de volgende cd. Er zat helemaal niet veel tijd tussen.”

Welk liedje van de twaalf songs vindt Niels hét mooiste? “Ik vind ze allemaal heel schoon, want anders zou ik ze niet erop gezet hebben. Maar het meest persoonlijke nummer is wel Nu je me loslaat, na het verlies van mijn opa. We zijn een beetje opgegroeid bij mijn grootouders. Dat is een soort tweede papa die ik verloor. Verder denk ik dat mensen goed kunnen dansen op In de lucht. Ik denk dat mensen veel bier gaan drinken op Met zijn allen. Ik denk eveneens dat mensen heel hard kunnen én zullen meezingen met Niemand zo mooi én met Annelies.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.