Na de Berenjacht is er nu de Griezeltelling om met je kinderen te wandelen

In het voorjaar doken achter de ramen van duizenden West-Vlamingen plots massaal knuffelberen op. De Berenjacht kon beginnen. Een leuk en spontaan initiatief om gezinnen met jonge kinderen samen op wandel te laten gaan. Met de Griezeltelling tijdens de Halloweenperiode lijkt een waardige opvolger te zijn gevonden.


De Berenjacht. We herinneren ons allemaal ofwel het plaatsen van een knuffeltje aan het raam, ofwel de zoektocht met de kinderen door de eigen gemeente. De jacht op de knuffels was een van de warme, spontane initiatieven die de lockdownperiode tijdens de eerste golf net dat tikkeltje draaglijker probeerden te maken. Vaak ook met succes.

Nu de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus opnieuw strenger zijn, kunnen we een gelijkaardige zoektocht misschien wel weer gebruiken. Gezinssport Vlaanderen lijkt met de eerste Grote Griezeltelling een mooie vervanger klaar te hebben.

Overal griezels

Sinds zaterdag 24 oktober en nog tot en met 11 november duiken heksen, vampieren, pompoenen en spinnen overal op aan de ramen. Om al die griezels in kaart te kunnen brengen, hebben Sport Vlaanderen en de Gezinsbond de hulp van de jonge kinderen nodig. Met behulp van de Griezelkaart die je online kan downloaden, kan je tellen hoeveel engerds je in jouw gemeente tegenkomt.

Maar er is meer. Je kan ook zelf het aantal griezels vergroten, door de kleurplaten te downloaden, die in te kleuren en zichtbaar op te hangen. Andere gezinnen zullen dan naar jouw tekening op zoek gaan tijdens hun wandeling.

Na de Berenjacht is er nu de Griezeltelling om met je kinderen te wandelen

Hashtag = winnen

Om het allemaal nog wat uitdagender te maken, koppelt Gezinssport Vlaanderen ook een wedstrijd aan de Grote Griezeltelling. Wie tijdens de zoektocht een foto neemt, die post op sociale media met de hashtag #griezeltellen of mailt naar gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be maakt kans op een sportpakket ter waarde van 100 euro. Op vrijdag de 13de november worden de winnaars bekendgemaakt.

De Griezelkaart en kleurplaten kan je downloaden via deze link.

Na de Berenjacht is er nu de Griezeltelling om met je kinderen te wandelen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.