N-VA wil een bijkomend bufferbekken voor de Reutelbeek in Geluwe

Redactie KW

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen) en schepen voor Openbare Werken Belinda Beauprez (Wervik) pleiten er namens N-VA voor bij het provinciebestuur om een bufferbekken aan te leggen bij de Reutelbeek in Geluwe.

“Het water komt vanuit hoger gelegen gebieden zoals Zonnebeke en Beselare”, zegt Belinda Beauprez. “De Reutelbeek valt onder de bevoegdheid van de provincie. Daarom contacteerde ik mijn partijgenote Sigrid met de vraag hierover tussen te komen bij de deputatie. Voor de aanleg van het bufferbekken moeten waarschijnlijk onteigeningen gebeuren. Maar het is hoog tijd dat de provincie hier werk van maakt.”

De Geluwebeek is vanaf het grondgebied Menen het verlengde van de Reutelbeek. Daar is een bufferbekken voorzien van 26.000 m³ tussen de Guido Gezellestraat in Menen en de Komerenstraat in Geluwe. “Het is evenwel niet logisch dat er al een bufferbekken voorzien werd voor het lager gedeelte van de beek tussen Geluwe en Menen, maar niet voor het hoger gelegen deel van de beek vanuit Beselare-Geluveld”, vindt Sigrid Vandenbulcke.

“Een extra bufferbekken met vertraagde waterafvoer naar de lager gelegen gebieden zou één van de oplossingen kunnen zijn. Wij vragen nu dat de provincie ook middelen voorziet voor de aanleg van een bufferbekken voor de Reutelbeek.”

(EDB)