Mountainbiken in en rond Waregem met KWB Gaverke

KWB Gaverke heeft zijn zestiende Waterhoek Mountainbiketour zondag 9 februari op de sportkalender gezet. Ook deze editie kunnen deelnemers kiezen uit 25, 35 of 55 kilometer.

De werkgroep KWB Gaverke biedt zijn zestiende Waterhoek Mountainbiketour aan langs rustige wegen in de Waregemse regio. © DJW

“Iedereen vertrekt aan het ontmoetingscentrum ’t Gaverke in de Zeswegenstraat. Dat kan tussen 8 en 11 uur. De routes die wij uittekenden, gaan richting De Biest, Vichte, Sint-Lodewijk, Heestert tot aan het bos, Zwevegem en via het Spitaalbos terug naar het ontmoetingscentrum”, kondigt Jacques De Meulemeester aan.

Voor de werkgroep is het de eerste doe-activiteit van het nieuwe jaar. Meteen een sportieve uitdaging voor wie zich al in februari wil uitleven op de mountainbike. Aan sport wordt overigens in het algemeen veel aandacht besteed.

Tussen de 500 en 600

“KWB Gaverke heeft op jaarbasis toch altijd ongeveer 52 activiteiten in aanbieding. Daarvan is er vrijwel wekelijks een fietstocht of een stevige wandeling. Da’s allemaal goed voor de fysiek”, weet Koen Delie. “Maar wij hebben bijvoorbeeld ook altijd een of andere voordracht door een gastspreker op het programma staan. Zo hebben wij vrijdag 24 januari Pieterjan Renier, de topman van de Vlaamse energieregulator Vreg, uitgenodigd om het een avondje lang te hebben over energie, het gebruik, de alternatieven, oplossingen voor de toekomst. Wij hopen op flink wat belangstelling.”

Wat de opkomst of het aantal deelnemers zal zijn voor de biketour, is dan weer een niet te beantwoorden vraag. “Zeker zo vroeg op het jaar hangt alles af van de weersomstandigheden op zondag 9 februari”, aldus Jacques. “Is het goed weer voor fietsers, dan mogen wij op honderden deelnemers rekenen. In het verleden overschreden wij zelfs al enkele keren de limiet van duizend inschrijvingen. Nu zouden wij toch graag tussen de 500 en 600 bikers aan de start zien.”

(DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.