https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mosquito’s organiseert als eerste weer wedstrijden

Het bestuur van Mosquito's met vooraan Danny Rosseel, Frank Tanghe en Robert Marchand en achteraan Jos Desmeth, Francis Bosman, Yannick Vandierendonck, Willy Gryson en Jaak Lingier.© (Foto LIN)
Het bestuur van Mosquito's met vooraan Danny Rosseel, Frank Tanghe en Robert Marchand en achteraan Jos Desmeth, Francis Bosman, Yannick Vandierendonck, Willy Gryson en Jaak Lingier.© (Foto LIN)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

2020 kondigde zich voor wielerclub De Mosquito’s aan als een feestjaar. De club bestaat immers 75 jaar en zou opnieuw twee mooie wielerkoersen organiseren tijdens de kermis van juni. Corona stak daar echter een stok voor. Maar het bestuur kondigt met trots aan dat er straks – een primeur in Vlaanderen – wordt gekoerst in de Oudenburgse straten.

2021 bracht aanvankelijk niet veel beterschap tot de club vorige week te horen kreeg dat er opnieuw koersen mogen worden georganiseerd vanaf 9 juni. Zo heeft de Mosquito’s, waarvan voorzitter Frank Tanghe ondertussen al 25 jaar aan het roer staat, de opportuniteit om als eerste in het land opnieuw twee koersen te organiseren. Op zaterdag 12 juni is er het criterium met start om 19 uur en op kermisdonderdag 17 juni de 91ste Omloop van Oudenburg met start om 15 uur.

“Het werd alle hens aan dek om deze koersen alsnog op een coronaveilige manier te organiseren en bovendien moest voor het eerst het nieuwe Koninklijk Besluit met betrekking tot de organisatie van een wielerwedstrijd of alleterreinwedstrijd worden toegepast”, zegt secretaris Francis Bosman.

Leuke kermisweek

“Maar we hebben de voorbije 75 jaar al voor hetere vuren gestaan. Alles werd dus in het werk gesteld om er een leuke kermisweek van te maken, met onze dank aan een vlotte samenwerking met het stadsbestuur en de wijkpolitie.”

Het is alle hens aan dek maar we hebben de voorbije 75 jaar al voor hetere vuren gestaan

“We zetten dit jaar dus vooral in op een veilig en extrasportief gebeuren waarbij een maximum aantal toegelaten beloften en elites zonder contract zal starten: 50 renners op 12 juni en 100 renners op 17 juni. Onze bekende dubbeldekker voor sponsors en wielersympathisanten zal echter nog niet in het straatbeeld opduiken, daarvoor is het nog net iets te vroeg”, laat de secretaris optekenen.

“Zodoende hopen we dat onze club een steentje kan bijdragen tot het terugkeren naar het normale leven waarbij veel sportief kermisplezier opnieuw mogelijk moet zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.