Moorsleedse zomerschool Klavertje vier is met 70 kinderen groot succes

Het eerste leerjaar in de zomerschool. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Tijdens de zomervakantie kunnen kleuters en lagere schoolkinderen twee weken naar de zomerschool gaan. Dat initiatief blijkt een succes. 70 kinderen beleefden maandag, midden de zomer, opnieuw een eerste schooldag.

Door de coronacrisis en het sluiten van de scholen gedurende de laatste maanden van het schooljaar, is de kans groot dat een aantal kinderen wat achterstand opgebouwd heeft. De gemeente Moorslede besliste daarom deze zomer een zomerschool te organiseren. “Om er zeker voor te zorgen dat de lagere schoolkinderen terug helemaal klaar zijn voor het nieuwe schooljaar organiseren we twee keer een week lang zomerschool in de gebouwen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier”, zegt schepen van Onderwijs Jürgen Deceuninck.

Vakantie opofferen

Maandag luidde de schoolbel voor het eerst. Tot vrijdag staan vijf leerkrachten klaar om de kinderen te begeleiden. In de week van 17 augustus wordt de zomerschool opnieuw georganiseerd. “We proberen op een ontspannen en wat meer speelse manier dan normaal les te geven. Op het einde van het schooljaar hebben we alle belangrijke leerstof nog kunnen meegeven, maar herhalen zat er niet in”, vertelt juf Maaike Misselyn. Zij vindt het niet jammer om twee weken van haar zomervakantie op te offeren voor de kinderen. “Ik geef echt heel graag les en vind het dan ook belangrijk om te kinderen te helpen zich voor te bereiden op het nieuwe schooljaar.”

“Er zijn hier ook opmerkelijk veel leerlingen uit Dadizele en Slyps”

Maaike zag maandag veel bekende gezichtjes terug, maar er zijn ook veel kinderen uit de andere scholen uit de gemeente die naar de zomerschool komen. “Er zijn hier ook opmerkelijk veel leerlingen uit Dadizele en Slypskapelle.” De interesse in de zomerschool is erg groot. Om alles in veilige omstandigheden te laten verlopen, werden er vijf bubbels gecreëerd en werd het maximum vastgelegd op zeventig leerlingen. Er staan zelfs al wat kinderen op een reservelijst.

Terug vriendinnen zien

Onder andere Femke Declercq (11), die tijdens het schooljaar ook les volgt in de gemeenteschool, was blij om maandagochtend terug op school te zijn. “Thuis verveel ik me soms een beetje, hier ben ik nu samen bij mijn vriendinnen. We hebben al veel kunnen bijpraten.” Femke is ook blij dat de leerstof van de voorbije maanden tijdens de zomerschool wordt herhaald. “Het was eerlijk gezegd toch moeilijker om heel de tijd thuis te leren. Mijn broer en zus kwamen vaak langs met vragen. Voor mij was dat niet altijd even gemakkelijk om me te concentreren.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier