Miet Vromman en Kobe Nachtergaele uit Tielt trokken naar de Oostkantons

Redactie KW

Zonder corona stond er voor tal van gezinnen een buitenlands reisavontuur op de kalender tijdens de zomermaanden. Velen zagen zich echter genoodzaakt de vakantie in eigen land door te brengen. Zo ook voor Miet Vromman (31) en haar echtgenoot Kobe Nachtergaele (37) en de twee kinderen, Guust (5) en Bess (3), toch maken zij het beste van hun jaarlijks verlof.

“Eigenlijk hadden we in juli een tiendaagse campingtrip gepland in Oostenrijk en stond er in augustus een weekendje Porto gepland zonder de kinderen. Onze vakantieplannen speeldenn zich dus af in het buitenland maar corona besliste er dit jaar anders over”, vertelt Miet Vromman.

Toch is het gezin niet thuis gebleven en ging het op vakantie in eigen land. “We zijn inderdaad al een weekje op vakantie geweest. De bestemming was Wirtzfeld, dat zich situeert in de Oostkantons. Daar verbleven wij in een chalet en hadden we tal van mogelijkheden om onze dag te vullen. Zo konden we voldoende fietsen, wandelen en zelfs zwemmen in het meer van Butgenbach stond op het programma.”

Het gezin woont in de Blekerijstraat en deze straat wordt omgetoverd tot speelstraat. “Het klopt dat er in onze straat zes weken een speelstraat is en voor de kinderen is dat top. Elke namiddag spelen alle kinderen van de straat samen. Af en toe een fietstocht of wandeling in de streek zal er zeker ook bij horen. De spoorzoektocht staat ook nog op het programma.”

Zonnebloemen

Wie zich in de Blekerijstraat begeeft, heeft zeker al zijn oog laten vallen op de zonnebloemen en daar zit de familie Nachtergaele-Vromman voor iets tussen. “Zonnebloemen zijn voor ons een herinnering aan ons overleden dochtertje Loes. Een paar jaar geleden is er voor onze deur spontaan één zonnebloem beginnen bloeien op haar sterfverjaardag. Het idee om er te planten in de wegberm kregen we in het programma Make Belgium Great Again van Frances Lefebure. Ondertussen is er nog een buur die mee helpt planten en is onze speelstraat mooi opgefleurd.”

Het coronagebeuren zorgde wel voor wat stress maar Miet ziet zeker en vast ook positieve zaken “In het begin was er inderdaad wel wat stress. Ik werk in het ziekenhuis en we wisten niet goed wat er allemaal ging komen. Kobe moest zijn weg vinden in het online lesgeven, maar dat is wonderwel goed gegaan. Hij gaf les in een lege klas, voor de computer met een smartbord, rekenmachine en Teams bij de hand. Gelukkig werk ik een half jaartje halftijds en was ik veel thuis met de kinderen.”

“We hebben eigenlijk wel genoten van het mooie weer en de lege agenda. Er lag tijdelijk een grote berg aarde achteraan onze tuin en de kinderen hebben de hele lockdown geravot op die berg. De nodige opvang voor de kinderen werd afgesproken met onze buurvrouw. Als zij moest werken kwam haar dochtertje bij ons, en omgekeerd konden onze kinderen daar terecht.”

Familiebezoek

Op de vraag wat ze het meest heeft gemist tijdens de lockdown is ze kort en krachtig: “Familiebezoek! Tevens is het verjaardagsfeestje voor Bess niet kunnen doorgegaan.” Het coronavirus zorgde ervoor dat het gezin een nieuwe hobby leerde ontdekken. “We hebben in januari een elektrische cargobike gekocht waarbij de kindjes alle twee achteraan zitten. Ondertussen hebben we al 1.500 kilometer op de teller. Kobe rijdt dan mee met de koersfiets waardoor het voor het hele gezin aangenaam fietsen is.”

Bij de zomer hoort natuurlijk een zomerse cocktail, hoe ziet die er dan uit? “‘s Avonds een slaatje met een goed glas rosé slaan we zeker niet af en als cocktail kiezen we voor een Strawberry Daiquiri want deze cocktail is voor ons een mooie herinnering aan onze eerste zomer samen”, vertelt Miet. (KEMA)

De favorieten

“Voor onze favoriete daguitstap kiezen wij toch voor een plaats bij onze Noorderburen. Wij kunnen echt genieten van een dagje Cadzand.”

“Onze favoriete zomerplek is wat dichter bij huis terug te vinden. Wij kiezen dan voor een plek onder de boom bij oma en opa.”

“Een voorkeur voor een zomerbar hebben we niet echt. Geef ons maar onze eigen straat waar het genieten geblazen is in de speelstraat.”

“Waar we onze favoriete streekspecialiteit vinden? Nog een laatste keer dineren in de QV bij Stefanie en Michaël voor zij het hoofdstuk QV afsluiten.”

“Eerst en vooral hopen we dat we onze zomer niet in het water zien vallen maar als het dan toch een dagje zou regenen kiezen wij om met zijn allen thuis met lego bezig te zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier