Met zeshonderd wandelen en lopen voor Think Pink

Redactie KW

Zaterdagmorgen namen ongeveer 600 wandelaars en lopers deel aan de Ontbijtrun, een initiatief ten voordele van Think Pink. Die ontbijtrun liep zelfs door de basiliek van Dadizele.

Het was de plaatselijke werkgroep die deze ontbijtrun organiseerde waarbij de deelnemers 5 of 10 km wandelden of liepen. Daarna konden zij genieten van een stevig ontbijt. “Think Pink is een organisatie die activiteiten ontwikkelt ten voordele van de Nationale Borstkankercampagne en daarmee meteen geld inzamelt ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar kanker”, vat Dorien Delrue samen. “Die Think-Pink activiteiten situeren zich vooral op het vlak van bewegen want bewegen en een gezonde voeding zijn belangrijk in de revalidatie én preventie tegen kanker. Wij organiseerden dat eerste jaar een pannenkoekenverkoop en later op het jaar werd er deelgenomen aan een loopwedstrijd in Gent. Verleden jaar organiseerden wij dan zelf een ontbijtrun waarbij ruim dertig deelnemers een ochtendtraining meebeleefden geleid door mijn zoon Thijs die aan atletiek doet. Dit jaar zagen wij deze ontbijtrun ruimer.”

Maar op zoveel deelnemers hadden de organisatoren niet meteen gerekend. “Het is een enorm succes geworden met deelnemers van over heel de provincie. Gelukkig konden wij rekenen op de medewerking van heel wat vrijwilligers om de organisatie vlekkeloos te laten verlopen”, pikt Martin Delrue in.

De deelnemers konden starten tusen 7.30 en 10 uur. Ok pastoor Monstrey was de ontbijtrun genegen, want de deelnemers liepen of wandelden door de basiliek. Het plaatselijk team zal alvast een hoog bedrag kunne doorstorten naar Think Pink.

(RBD – foto JSL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.