Met deze indringende affiche gaat Kortrijk fietsendieven afschrikken

Met dit stel priemende ogen en een rake slogan wil men in Kortrijk het aantal fietsdiefstallen indijken. © BWB
Redactie KW

Aan de voorkant van het station van Kortrijk werden maandagochtend opvallende affiches opgehangen in de fietsenstallingen.

De actie kadert binnen het plan Fietsdiefstal Station in Kortrijk. Burgemeester Vincent Van Quickenborne lichtte de acties toe die de stad onderneemt om van Kortrijk een fietsvriendelijke en fietsveilige stad te maken.

Er zijn drie grote acties in het plan tegen de fietsdiefstallen. De zowat 200 fietsstallingen zijn voorzien van een stalen ketting waar al meteen goed gebruik van wordt gemaakt. Ook van de 200 discussloten wordt gretig gebruik gemaakt. Sinds enkele maanden komen de labelnummers van de fiets en de foto van de gelabelde fiets in een database. Sinds twee weken krijgt de preventiedienst van PZ Vlas wekelijks een lijst met gestolen fietsen en nummers. Met dat nummer en de foto kan men gerichter zoeken naar een fiets. Vorige week zijn er dankzij deze fietsendatabase met succes twee fietsen teruggevonden.

Een derde actie is het ophangen van een affiche waar wakende ogen op staan. Vanaf vandaag hangt stad Kortrijk vier affiches uit, twee aan de voorkant en twee aan de achterkant van het station.

(IC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.