Maxime Claeys uit Ledegem wordt 21 in 2021

Maxime Claeys. (Foto JS)© Jan Stragier
Maxime Claeys. (Foto JS)© Jan Stragier
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd. Die verjaardag wordt nog extra specialer wanneer die in het jaar 2021 valt. Wij vragen wekelijks een van de jongeren die dit jaar hun 21ste verjaardag vieren naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Maxime Claeys is de zoon van Ronny en Veerle Vandermeersch. Als hij niet op zijn kot in Leuven verblijft, woont hij samen met zijn ouders en broer Thibo (23) langs de Cardijnlaan in Ledegem. Vader Ronny werkt bij Alheembouw in Oostnieuwkerke, moeder Veerle is logistiek medewerkster in AZ Delta. Maxime studeert voor handelsingenieur aan de KU Leuven en voetbalt bij Olympic Ledegem. Op 18 februari werd 21 jaar.

Keek je uit naar jouw verjaardag?

“Ik ben niet iemand die ieder jaar grootse festiviteiten organiseert of heel euforisch is omdat het zijn verjaardag is. Ik bevond mij nu op mijn kot in Leuven. Veel gefeest kan er nu toch niet worden. Ik vond het wel leuk om verjaardagsberichtjes te krijgen van mensen die ik al een tijdje niet meer gezien of gehoord had.”

Hoe verlopen je studies momenteel?

“Ik zit nu in mijn derde jaar handelsingenieur; het is mijn eerste jaar in Leuven. De voorbije twee jaar kon ik die richting volgen in Kortrijk. Het is mijn eerste jaar op kot in Leuven. Ik keek hier eigenlijk wel naar uit. Spijtig genoeg heb ik nog niet veel kunnen genieten van de leuke dingen van het kotleven. Momenteel zijn de lessen online. Ik verlang ernaar om naar de campus te mogen. Dan kun je je vrienden zien. Nu zit je constant thuis of in je kot. Het aantal studeeruren is ongeveer hetzelfde als andere jaren.”

Onlangs werd ook het voetbalseizoen voor amateurploegen beëindigd. Hoe erg vind je dat?

“Het is heel jammer dat corona ook daar roet in het eten gooit. Het voetbal is voor mij een heel toffe uitlaatklep. Ik begon met voetballen bij Olympic Ledegem en speelde nadien bij KSV Roeselare en Mandel United. Dit seizoen is mijn eerste seizoen terug bij Olympic Ledegem. Ik keek er enorm naar uit. We hebben een heel leuke bende, een echte vriendengroep. Een groep die na de trainingen en wedstrijden ook graag geniet van een frisse pint en een leuke babbel. We hadden ook wel ambitie. We wilden graag kampioen worden. Maar het is helaas anders uitgedraaid.”

Leerde je de voorbije maanden nieuwe hobby’s kennen?

“Doordat de voetbaltrainingen en -wedstrijden wegvielen, ging ik al vaker eens een toertje lopen. Ik heb echter niet de ambitie om aan wedstrijden deel te nemen. Als kind deed ik dat wel soms. Ik ontdekte ook padel. Die sport heeft me aangenaam verrast. Het is iets wat je zonder enige druk kan beoefenen. Ik kocht intussen mijn eigen raket. Ik volgde ook het darts op televisie, die sport is momenteel ook een echte hype.”

Waar kijk je naar uit eens de coronacrisis achter de rug is?

“Ik verlang gewoon naar het moment dat we weer met een bende vrienden samen kunnen zitten. Nu zijn het echt heel saaie tijden. Dat hoor je wel bij veel studenten. Ik besef echter ook dat het nu voor iedereen lastig en ambetant is.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier