https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mattias Van de Steene neemt afscheid van meerderheidspartij RKD

Mattias Van de Steene. © foto WV
Redactie KW

Mattias Van de Steene (40), die al negen jaar in de gemeenteraad zetelt, houdt het voor bekeken bij de Ruiseleedse meerderheidspartij RKD. Hij kon zich niet meer vereenzelvigen met de visie en ambities van de partij.

In 2012 kwam Mattias Van de Steene (40) bij RKD en werd verkozen tot gemeenteraadslid voor deze meerderheidspartij. Zijn eerste beleidslegislatuur ervaarde Mattias als kennismakingperiode met het politieke leven. Ondertussen werd hij in 2018 een tweede maal verkozen tot gemeenteraadslid. Nu houdt Mattias het voor bekeken.

“Ik heb geen problemen met mijn vrienden van de RKD-ploeg, maar halverwege de tweede legislatuur moet ik toch vaststellen dat de toekomstvisie van RKD ver verwijderd ligt met die van mij en mijn ambitie. Wil ik me in 2024 weer verkiesbaar stellen – wat helemaal nog niet zeker is, maar de politieke ambities zijn er nog wel – dan wil ik mezelf in elke beslissing die ik neem in de spiegel kunnen kijken.”

“Ik heb er lang over nagedacht en vorige week tijdens de vergadering van RKD heb ik mijn afscheid aan de ploeg aangekondigd. Ik ben niet akkoord met de toekomstvisie van sommige mensen over de partij RKD. Het is niet zo dat een of ander dossier aan de basis ligt van mijn vertrek. En het is zeker niet de bedoeling om met modder te gooien.”

Vrij zijn

RKD heeft nu negen zetels tegenover acht zetels voor Respect. Wat inhoudt, mocht Mattias zich als onafhankelijke opstellen, dat hij de meerderheidsbeslissing in de gemeenteraad kan bepalen en eventueel Ruiselede in een diepe beleidscrisis kan storten. Maar dat wil Mattias niet. “Ik wil nu vooral vrij zijn in mijn doen en laten, zonder dat me iets te verwijten valt. Wil ik in 2024 terug op een politieke lijst staan, dan wil ik met opgeheven hoofd terug het politieke leven instappen. Om dezelfde reden ga ik ook niet nog drie jaar op mijn stoel blijven zitten, om dan op het einde van de legislatuur plots mijn vertrek aan te kondigen.”

Julie De Coster neemt over

Burgemeester Greet De Roo betreurt het ontslag, maar heeft begrip voor de beslissing van Mattias om op een waardige wijze afscheid te nemen. De burgemeester liet ook weten dat Julie De Coster (nu OCMW-raadslid) het zitje van Mattias in de gemeenteraad zal innemen. Haar plaats in het OCMW gaat naar Christof Van Colen. (WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.