https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Marktkramers verrast door plots werkende fonteinen

Een programmafout lag aan de basis van het onverwachte waterspektakel. © Philip Sansen
Redactie KW

Maandagmorgen 13 juli schoten de fonteinen op de Grote Markt van Diksmuide plotseling in gang, net op het moment dat de wekelijkse markt bezig was. Gelukkig zonder veel erg.

Het akkefietje gebeurde rond 10 uur op de Grote Markt in Diksmuide. Terwijl de markt in volle gang was, spoot er plots water uit verschillende fonteinen die in de grond stonden. Gelukkig niet met volle kracht waardoor de waterstraal beperkt bleef tot een halve meter.

Twee kramen en een bestelwagen die in de buurt stonden hadden er even last van, net als enkele geschrokken marktkramers. Het ging om kramen waar handtassen en kledij uitgestald stonden. Schade is er niet en kleding die wat nat geworden was, werd snel gedroogd door een aangenaam zonnetje.

Programmafout

Volgens schepen van Openbaar Domein Marc Deprez lag een programmafout aan de oorzaak. “Een externe firma verzorgde vrijdag het onderhoud van de fonteinen”, legt hij uit. “Dat moet regelmatig gebeuren. Daarbij is een fout gemaakt in de programmatie.”

“Die staat ingesteld dat de fonteinen elke ochtend om 10 uur aanspringen en ‘s middags om 14.30 uur. Behalve natuurlijk de maandagochtend omdat het dan markt is. Door een fout stond de maandag echter ingesteld als een gewone dag en daarom sprongen de fonteinen aan. Een fout, maar gelukkig zonder schade”, besluit Deprez. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten