Marktkramers Middelkerke schenken 7.000 euro voor kankeronderzoek

Schepen Fancine Ampe-Duron, schepen Liliane Pylyser-Dewulf, burgemeester Janna Rommel-Opstaele, voorzitter Jonge Marktkramers Danny Cornelis, marktkramer Dries Vandamme, voorzitter Ariane Fonds Norbert Declercq en zijn vrouw Monique Sanctorum. © LC
Redactie KW

De marktkramers verloren eerder dit jaar een collega aan de vreselijke ziekte.

Danny Cornelis, vertegenwoordiger van marktkramers en voorzitter van de vereniging Jonge Marktkramers organiseerde met zijn collega’s een goededoelenactie ten voordele van het Ariane Leukemie Fonds.

“Onze collega wijlen Peggy Braeme was gedurende twintig jaar marktkramer op de zomeravondmarkten in Lombardsijde en op de Zeedijk in Middelkerke”, zegt Danny Cornelis. Ze was graag gezien van haar klanten als enthousiaste en vriendelijke verkoopster van oliebollen en ze werd als zaakvoerster gewaardeerd door collega’s.

Peggy Braeme is begin dit jaar overleden ten gevolge van kanker. “Omdat we dit niet onopgemerkt wilden laten voorbij gaan en om de preventie en genezing van kanker te ondersteunen, hebben we met onze vereniging beslist een actie op getouw te zetten”, zegt Danny Cornelis. De vereniging Jonge Marktkramers zamelde 7.000 euro in. Een symbolische cheque werd in de raadzaal van het gemeentehuis overhandigd aan Norbert Declercq, voorzitter van het Ariane Leukemie Fonds in aanwezigheid burgemeester en schepenen.

(LC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.